Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Crema de ou, China

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
De ce v-ar putea placea? Asta las sa decideti singuri. Crema de ou, evident, va avea un gust pregnant de ou. Va las in compania lor, dar sigur sa-mi spuneti ce parere aveti despre ele!
Crema de ou, China
Crema de ou, China

Ingrediente:
200 faina
50 g zahar pudra
100g unt rece
Mod de preparare:
Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati

amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos

continuam sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in frigider pentru 20 de minute,

Pentru crema:
3 oua
80 g zahar +100ml apa
100 ml lapte
zaharul il dizolvam in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet
amestecam laptele rece cu zaharul diluat in apa, punem totul intr-o cana gradata
separat, intr-un castron batem USOR cele 3 oua,
 adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua
 apoi, pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata

luam niste forme de tarta si le “captusim” cu aluatul format mai devreme
 vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros

in fiecare forma captusita turnam cu grija compozitia din oua si lapte
 umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute
 sau pana observam ca in interiorul tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam cateva minute la cuptor
 nu vom coace tartele  prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme
 le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme
 aluatul este foarte fraged, iar crema din interior cremoasa
 dar gustul de ou inca ramane pregnant
Sper sa va placa!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!