Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cozonac cu smântână, nucă, cacao și stafide

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Cozonac pufos cu smantana si nuca, reteta traditionala, un aluat fin, care creste ca-n povesti, cozonacul se desface pale-pale si are umplutura generoasa de nuca, stafide si cacao.
Cozonac cu smântână, nucă, cacao și stafide
Cozonac cu smântână, nucă, cacao și stafide

Ingrediente:

Aluatul:
  • 2 kg de faina
  • 10 galbenusuri
  • 150 g de unt
  • 100 ml de ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 28 g de drojdie uscata
  • 200 g de stafide
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • 200 g de smantana
  • 600 g de zahar
  • 1 litru de lapte
Uumplutura:
  • 1 kg de miez de nuca
  • 100 g de cacao
  • 3 linguri de rom
  • 300 g de zahar
  • albus de oua

    Mod de preparare:

    La aceasta reteta se folosesc mai putine galbenusuri si mai multa smantana.
    Aluat:
    Făină se cerne și pregătim maiaua.
    Intr-un vas punem drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingură faină, amestecăm energic și lăsam să își dubleze volumul.
    După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făină.
    Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala și laptele călduț în care am dizolvat zahărul și am pus vanilia.
    Adăgăm și smântâna, untul și uleiul, apoi frământăm cam 20 de minute în total.
    Lăsam la dospit 1 oră bună.
    Uumplutura:
    Bateti bine albușurile cu zahărul până devin o bezea, apoi adăugați nuca, romul și cacaua .
    Am împărțit aluatul în patru părți egale, am întins cu sucitorul, am pus uumplutura, apoi stafidele, după care am împletit și îl mai las la crescut în tăvi aproximativ 20 de minute.
    Înainte să bag cozonaci în cuptor i-am uns cu gălbenuș de ou, am presurat zahar granulat și câteva nuci.
    La cuptor ținem 1 oră la 160 de grade la ventilatie, dacă vedeți că încep să se negrească pe deasupra de la caldură puneți peste ei o hârtie de copt.
    Vă doresc spor la treabă cu drag Mesteru'!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!