Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort tiganesc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Am mancat cu maxima placere acest tort, crezand ca este tort de ciocolata, ca de abia daca are cateva linguri de cacao, ingredientul principal fiind nuca. Si untul. Caci vorbim de Old school, ce mai incolo si incoace.
Tort tiganesc

Tort tiganesc

Blat I
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 praf de copt
Ouale se bat bine, se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana aproape isi dubleaza volumul. La final se amesteca usor faina, amestecata in prelabil cu cacaua si praful de copt. Se coace un blat subtire care se raceste si se taie in doua, pe lungime.
Blat II:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci prajite
  • 1 foaie de napolitana
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Se adauga nuca prajita si tocata grosier, se amesteca usor, iar compozitia obtinuta se intinde pe o foaie de napolitana. Se asaza pe fundul unei tavi si se coace la foc mic pana se rumeneste frumos. La fel ca si blatul I, se taie in doua, pe lungime.
Crema:
  • 5 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 2 - 3 linguri de cacao
  • 200 g nuci prajite
  • 400 g unt
Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul, dupa care se fierb pe baie de aburi. Se racesc lent dupa care se adauga untul frecat, cacaua cernuta si nuca, macinata fin.
Tortul se monteaza astfel: blat I - crema - blat II - crema - blat I - crema - blat II. Se ung si lateralele cu crema si se da la rece cateva ore inainte de a se servi.
Este incredibil de gustos!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!