Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sufleu din ficat de miel

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Vom pregati o reteta mai indrazneata in afara de drobul de miel traditional, care este la fel de gustoasa, usor de facut, si anume un sufleu la care folosim ficatul de miel.
Sufleu din ficat de miel
Sufleu din ficat de miel

Ingrediente:

500 g ficat de miel
250 g pipote
50 g unt
200 ml lapte
3 oua
2 linguri faina
1/2 legatura marar
1 legatura ceapa verde
2 linguri pesmet pentru tapetat tava
2 linguri unt sau ulei pentru tapetat tava
sare, piper

Mod de preparare:

Ficatul de miel il punem la fiert impreuna cu pipotele si cu 1 lingurta de sare, cca 30 minute - avand grija sa luam spuma formata pe marginea oalei.
Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, punem la incins untul, se adauga faina, se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna laptele rece putin cate putin, pana se va dizolva bine faina, amestecand continuu pana se va ingrosa sosul.
Acesta se va asezona cu sare, piper si lasat la racit.
Ficatul fiert se va da bucati prin masina de tocat, iar pipotele se vor taia bucati mai mari  pentru a fi vizibile in sufleu.
Ouale se vor separa, albusul de galbenus.
Albusul se va  bate spuma tare, iar galbenusurile le vom adauga in sosul alb impreuna cu ficatul tocat, pipotele, ceapa verde tocata fin, mararul tocat fin  si spuma de albus, amestecandu-se usor de jos in sus pentru a se amesteca ingredientele bine.
Intr-o tava potrivita de cozonac, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet, vom turna compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Sufleul de ficat de miel se va servi  feliat - 4-5 cm -, rece pe platou intins decorat cu salata verde.
 Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!