Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sufleu de orez si ciuperci la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -  Adauga reteta ta.               Reteta de sufleu de orez si ciuperci la cuptor este o alternativa gustoasa a pilafului. Se prepara usor iar, cu putina indemanare, poate fi chiar de efect in cazul in care aveti musafiri la masa.
Sufleu de orez si ciuperci la cuptor
Sufleu de orez si ciuperci la cuptor

    Ingrediente:
  • 500 g. de ciuperci 
  • 400 g. de orez
  • 1/2 de ceapa
  • 150 g. branza rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 litru supa de legume
  • patrunjel tocat
  • sare si piper
    Mod de preparare:
  • Inainte de toate, se pregateste ‘materia prima’. Jumatatea de ceapa se curata si se toaca. Se curata si se taie ciupercile felii. Patrunjelul se toaca marunt. Catelul de usturoi se taie in jumatate.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, se prepara umplutura de ciuperci. In aprox. 1-2 linguri de ulei, se pun intai cele 2 jumatati de usturoi. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se adauga ciupercile felii. Ciupercile se lasa pe foc cateva minute, pana incep sa se rumeneasca, nu mai mult, si se adauga 1 polonic de supa de legume. Cand scade zeama, se potriveste umplutura de ciuperci de sare si piper, se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine totul si se stinge focul.
  • Pilaful de orez. In timp de umplutura de ciuperci se raceste, se poate prepara pilaful de orez. Se caleste ceapa tocata in 1-2 linguri de ulei. In ploaie, se adauga orezul si se caleste si el cam 2 minute, amestecand mereu. Se adauga apoi supa de legume, cate un polonic, pe masura ce orezul o absoarbe.
  • Se pregateste souffle-ul pentru a fi dat la cuptor. Intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt, se aseaza un strat de orez - jumatate din cantitatea totala. Deasupra, se aseaza stratul de ciuperci, avand grija sa fie intins uniform pe toata suprafata tavii - adica sa acopere bine primul strat de orez. Restul cantitatii de orez se intinde bine deasupra stratului de ciuperci, se uniformizeaza bine cu lingura, iar mai apoi se presara deasupra branza rasa.
  • Se da tava la cuptor cam 25-30 de minute, pana branza de deasupra se rumeneste bine.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!