Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Fasole batuta sau fasole frecata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -     Adauga reteta ta.           Fasole batuta sau fasole frecata, este o reteta simpla, traditionala, atat de gustoasa! Desi o mancare ieftina, este apreciata si de bogati si de saraci, in egala masura si poate fi servita cu succes ca fel de mancare in sine.
Fasole batuta sau fasole frecata

Fasole batuta sau fasole frecata


Ingrediente:
  • -500 g fasole uscata
  • -2 cepe
  • -2 morcovi
  • -1 bucata de telina rdacaina 
  • -patrunjel, pastranac radacina-cate o bucata
  • -sare
  • -piper
  • -3-4 catei de usturoi
  • -50 ml ulei
  • Pentru sosul de ceapa
  • -2 cepe mari
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura pasta de tomate ...
  • -sare

    Mod de preparare:

    Fasolea se alege, se spala in cateva ape si se pune la fiert. Se poate pune de seara la inmuiat, in apa rece si a doua zi va fierbe mai repede.

    Trucuri pentru fiert fasolea:

    -se lasa sa dea in clocot, se adauga 1 lingurita de bicarbonat si se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se arunca apa - va fierbe mai repede si nu va ma provoca balonare si gaze prea tare
    -se lasa sa dea in clocot si dupa ce fierbe 10 minute, se arunca apa, se completeaza cu apa calda si se lasa sa fiarba-se repeta de 3 ori aruncarea apei
    -se pune la fiert 1 cartof in coaja, bine spalat, care se scoate si se arunca la urma, cand fasolea este fiarta - nu va mai provoca gaze si balonare
    -apa care se schimba, trebuie sa fie mereu fierbinte, nu rece
    Cand fasolea este pe jumatate fiarta - luati o lingura de fasole si suflati peste ea, daca „infloreste”, adica se desface pielita, e bine -, se adauga legumele curatate si taiate bucati mari, ca la supa (ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina). Puteti pune si 1 ardei gras, eu n-am avut acum. Lasati sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse. Strecurati legumele bine de zeama, dar pastrati o cescuta din aceasta zeama.
    Se adauga si usturoiul curatat si se paseaza totul cu blenderul vertical. Se adauga uleiul, sarea si piperul macinat.
    Se amesteca energic, folosind o lingura de lemn, ca la maioneza, adaugand uleiul treptat. Daca pasta este prea tare, se mai adauga putin din zeama in care au fiert legumele. Trebuie sa fie ca un piure.

    Sosul de ceapa:

    Ceapa se taie felii sau cubulete si se pune intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa. Se inabusa la foc mic, adaugand din cand in cand putina apa, pana cand ceapa este inmuiata. La final se adauga sarea si pasta de tomate si se mai fierbe cateva minute, sa se lege.

    Mod de servire:

    -Se pune fasolea pe farfurie si deasupra se pune sosul de ceapa.

    Pofta Buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!