Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă de salata verde cu bacon și omletă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cea mai mâncată ciorbă în sezonul primăverii. Este usor acrișoară, cu gust și aromă de afumătură și usturoi, dar plină de vitamine, moment numai bun pentru organism după trecerea iernii.

Ciorbă de salata verde cu bacon și omletă


Ingrediente:
  • 300 g bacon
  • 70 ml ulei vegetal
  • 2-3 căpățâni de salată verde 
  • 5-6 căței de usturoi
  • 8 ouă
  • 300 g iaurt 
  • 300 ml smântână 
  • 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Într-o oală încinsă punem 50 ml de ulei și baconul tăiat julienne și călim la foc mediu până se rumenește ușor.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt și mai călim 1 minut după care adăugăm 3 l de apă. Lăsăm să ajungă în punctul de fierbere.
Spălăm bine salata verde și o rupem bucățele. Când supa începe să fiarbă adăugăm salata și fierbem aproximativ 3-4 minute la foc mediu.
5 albușuri plus 3 ouă (intregi), faceti omlete pe care le prăjim în ulei. Le tăiem și pe acestea julienne și le adăugăm în oală.
Într-un castron încăpător punem 5 gălbenușuri cu smântâna, iaurtul și omogenizăm.
Cum adăugăm smântâna si iaurtul?
Adaugă astfel: punem bolul cu compoziția de galbenusuri, smântână si iaurtul lângă oala. Cu ajutorul unui polonic scoatem din ciorbă calda, câte un polonic și-l adăugăm direct în compoziția, amestecând continuu, cât se poate de mult, astfel încât să aducem compoziția la o temperatură de fierbere cât mai aproape de cea din oală.
Răsturnăm castronul în oală și cu ajutorul polonicului amestecăm încontinuu pentru încă 2 minute, după care oprim focul. Adăugăm mărarul și ciorba este gata de servit.
Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!