Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa de rosii cu taitei de casa

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                Supita asta sta de mult prea mult timp pe lista de asteptare si chiar merita incercata pentru ca este tare tare buna. Daca doriti sa o faceti de post, eliminati taiteii sau faceti taitei doar din apa si faina.
Supa de rosii cu taitei de casa
Supa de rosii cu taitei de casa

Taitei de casa:
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura apa daca este nevoie
Ingrediente:
  • 5 rosii mari
  • 2 cartofi
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 3-4 l apa
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • ulei de masline
    Pentru taitei:
    1. punem faina pe planul de lucru, facem o gropita in centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de sare
    2. Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa calduta
    3. Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in foaie foarte subtire
    4. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute dupa care o rulam si taiem taiteii
    Mod de preparare:
    1. Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite
    2. Punem apa intr-o oala incapatoare , adaugam legumele, 1 lingura concentrat de rosii si 1 lingurita de zahar
    3. Acoperim oala cu capac si lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet
    4. Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat
    5. Adaugam peste ele 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina
    6. Adaugam piureul de legume in oala cu supa si o punem din nou pe foc
    7. Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute
    8. daca dorim, adaugam in farfurie 1-2 linguri de ulei de masline
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!