Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui in sos de lamaie si usturoi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o reteta simpla, pentru o masa de pranz obisnuita cu legume gatite la cuptor/abur, mai ales acei minunati baby carrot care sunt pe gustul celor mici.
Piept de pui in sos de lamaie si usturoi

Piept de pui in sos de lamaie si usturoi

Ingrediente:

4 jumatati piept de pui dezosat
100 g unt
Ingrediente aromate:
1 lingura oregano uscat
1 lingura paprika dulce/iute
1 lingura piper macinat
1 lingura praf usturoi
1 lingurita sare
Legume pentru cuptor:
500 g ciuperci proaspete
200 g mazare congelata
200 g morcovi
Pentru sos
2 buc lamai - zeama
1 capatina mica usturoi
1 l zeama supa de carne
Pentru garnitura:
orez fiert/paste
Pentru decor:
1/2 legatura patrunjel proaspat
orez fiert/paste
Pentru decor:
1/2 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Intr-un bol se va face un amestec din ingrediente uscate si aromate cu care se va  masa/asezona jumatatile de piept de pui: oregano uscat, paprika dulce/iute, praful de usturoi, piperul macinat, sare.
Intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit se vor pune la prajit jumatatile de piept de pui asezonate, cca 5-8 minute pe fiecare parte, urmand apoi a fi transferate intr-o tava patrata 30/30 cm si lasata in asteptare pe un blat de lucru.
In untul ramas in tigaia de teflon de la prajire pieptului de pui, se va adauga usturoiul curatat si pisat, lasand la calit cca 3-4 secunde, cat va aroma untul, apoi se va adauga zeama de la cele doua lamai si supa de carne de pui, lasand sa dea totul intr-un clocot-doua, cca 8-10 minute.
Sosul fluid obtinut se va transfera peste jumatatile de pui din tava, apoi legumele: ciupercile taiate feliute, morcovi si mazarea.
Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu si data in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 minute.
Aproape de final - cu cca 10-15 minute - folia de aluminiu se va indeparta pentru a se face acea fata de rumen, apetisanta.
Pieptul de pui in sos de lamaie si usturoi se va servi pe un pat de orez fiert/paste pe un plaou, alaturi de legumele gatite, stropite cu sosul obtinut din tava, decorat totul pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!