Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pască cu cremă de brânză și smântână

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astăzi vă propunem o rețetă de pască cu cremă de brânză și smântână, cu aluat de cozonac, o alternativă la pasca clasică cu brânză de vaci.
Pască cu cremă de brânză și smântână

Pască cu cremă de brânză și smântână

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 plic drojdie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 150 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 150 g cremă de brânză
  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g făină

Mod de preparare:
Faceți o maia din: puțin lapte cald, drojdie, o lingură de zahăr și puțină făină. Amestecați și lăsați câteva minute să crească, timp în care puneți restul de lapte cu zahărul și cu gălbenușurile pe foc și amestecați până când zahărul se topește.
Cerneți făina și turnați în centru maiaua și laptele cu zahărul și gălbenușurile. Adăugați un praf de sare și frământați un aluat ferm. Când făina s-a încorporat, turnați untul topit puțin câte puțin. La final, puneți coaja de lămâie și lăsați la crescut o oră.
Când aluatul s-a dospit, îl împărțiți în două jumătăți. Una va forma baza pascăi și cealaltă împletitura de deasupra.
Pentru cremă, puneți într-un bol smântâna, crema de brânză, gălbenușurile, făina, coaja de lămâie și zahărul vanilat și amestecați bine. Bateți albușurile cu un praf de sare și cu zahărul, până obțineți o spumă densă.
Amestecați spuma de albușuri cu crema făcută anterior. Amestecați cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
Puneți jumătate de aluat, întins, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate o veți împărți în două și formați două șnururi de aluat pe care le răsuciți ca să formați o împletitură.
Turnați crema de smântână peste aluat, așezați împletitura deasupra și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, pentru 50-55 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de a servi.
Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!