Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -  Adauga reteta ta.                Un aperitiv care îți va aduce toate aprecierile invitaților la masă, coșulețele din spuma de cartofi cu ciupercute sunt delicioase și necesită atât de puțin timp petrecut în bucătărie.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Ingrediente:
Pentru umplutura:
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100 ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust
Pentru cosulete:
600 g cartofi
3 galbenusuri
25 g parmezan
50 g margarina
Sare si piper dupa gust
50 g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele
Mod de preparare:
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.
Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 100 ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se calesc bine si scade apa.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.
Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.
Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil – dar stins in momentul introducerii cratitei, pentru a se usca putin cartofii.
Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina si amestecam incontinu timp de 8 minute.
Dupa 8 minute stingem focul, adaugam galbenusurile, amestecam repede pana la o incorporare completa, adaugam si parmezanul amestecam din nou si la final condimentam cu sare si piper dupa gust.
Punem compozitia de cartofi intr-un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema – si intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem cu spritul cerculete duble in sus.
Amestecam al patrulea galbenus cu 50 ml lapte si ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade., pentru 25 minute.
Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le taiem, in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!