Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort Rosu - Alb

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Tort Rosu - Alb este unul dintre torturile americane emblematice si, pentru ca e rosu-alb ca un martisor, m-am gandit sa va fac reteta cadou de 8 Martie. Pentru ca va iubesc, pentru ca o iubesc pe sotia mea si e un cadou si pentru ea.
Tort Rosu - Alb
Tort Rosu - Alb

Ingrediente pentru blat:

  • 300g zahar tos
  • 120g unt moale
  • 3 oua
  • 250ml lapte batut
  • ½ lingurita colorant rosu gel
  • 2 linguri cacao
  • 275g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita bicarbonat
  • miezul de la pastaie de vanilie

Ingrediente pentru crema:

  • 500g mascarpone
  • 300ml smantana dulce
  • 100g zahar pudra vanilat
Folosim unt gras. Il lasam la temperatura camerei pana e moale, apoi il spumam impreuna cu zaharul tos, 7-8 minute cu mixeurl la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam cele 3 oua pe rand. Batem fiecare oua ca pentru omleta inainte de a-l adauga si, o data cu fiecare ou, adaugam si o lingura de faina pe care o scadem din cantitatea totala de 275g ca sa nu se taie compozitia. Dupa fiecare ou si lingura de faina, amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu jumatate din canatitatea de cacao si praful de copt. Amestecam bine. Urmeaza sa adaugam laptele batut si vanilia, amestecam din nou, apoi cernem deasupra restul de faina si cacao. La final adaugam si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine.


Distribuim compozitia uniform in 3 tavi de 20cm diametru si nivelam folosind o spatula. Batem usor tavile de masa pentru a se nivela bine. Coacem blatul pentru tort in cuptorul incins la 180℃, pe gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului. Coacem 22-28 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana sunt complet reci, inainte de a le nivela astfel incat sa fie egale toate trei. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asambla tortul.
Pentru crema, amestecam 500g mascarpone la temperatura camerei cu 300ml smantana dulce pentru frisca pe care o batem pana e tare. Amestecam mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam tortul. Pentru asamblare, punem o cantitate mica de crema in mijlocul platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui. Apoi punem crema intr-un pos si umplem tortul facand o spirala generoasa de crema. Lasam spatiu la margine pentru a pune cercuri de crema. Asezam al doilea blat si continuam pana la ultimul. Pentru a decora tortul, punem cate un strat de cercuri de crema de jur imprejurul tortului si il intindem pe fiecare in parte, usor, cu o lingurita.
Reteta de tort poate parea una complicate. Sper sa il incercati sa imi trimiteti multe multe fotografii cu tortul vostru reusit! Sa va fie de cel mai bine si pofta mare la Tort Rosu - Alb.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!