Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rețete simple de mâncăruri de post

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
În Postul Crăciunului nu se consumă produse pe bază de carne, ouă, lactate și nici pește decât în zilele cu dezlegare. De asemenea, nu se consumă nici untdelemn sau vin, cu excepția zilelor de luni, miercuri și vineri când este prăznuit vreun mare sfânt, însemnat în calendar cu cruce neagră.
Dacă te-ai decis să-l ții, îți venim în ajutor cu câteva rețete simple de mâncăruri de post:
Rețete simple de mâncăruri de post
Rețete simple de mâncăruri de post
Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi


Ingrediente:
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • sare
  • piper
  • mărar
  • 3 căței de usturoi
  • un praf de făină
  • ulei pentru prăjit
Se fierb cartofii și morcovii. Apoi se pasează până când se obține o pastă. Se adaugă mărarul, usturoiul pisat, sarea, piperul și un praf de făină pentru ca întreaga compoziție să se lege. Se modelează chifteluțele și se prăjesc în ulei încins.
Legume la cuptor
Legume la cuptor
Legume la cuptor

Ingrediente:
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • o vânătă
  • un dovlecel
  • ceapă roșie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 ardei roșii
  • 2 ardei verzi
  • un ardei iute
  • 5-7 roșii cherry
  • verdeață (mărar, pătrunjel și busuioc)
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • ulei de măsline
Taie toate legumele. Vânăta și dovlecelul se taie rondele. Apoi toate legumele se pun într-o tavă mare, se condimentează după gust cu sare, piper și boia. Se stropesc cu ulei de măsline din belșug. Se bagă tava la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute. Se poate adăuga puțină apă dacă este nevoie.
Supă cu găluște
Supă cu găluște
Supă cu găluște

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
Pentru găluște:
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de griș
  • 1 lingură amidon
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • sare, boia și piper
  • 1 legătură pătrunjel
Se taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina. Se condimentează cu sare, piper și lasă la călit. Apoi se adaugă peste 2 litri de apă și se lasă la fiert.
Pentru găluște amestecă făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță. După ce obții o pastă omogenă, formează găluștele cu lingura și pune-le în oală, la fiert.  Lasă-le 5-10 minute la fiert. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă-le să mai stea 10 minute.
Spaghete Puttanesca
Spaghete Puttanesca
Spaghete Puttanesca

  • 350 g spaghete
  • 65 ml ulei măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi
  • 800 g roșii decojite
  • oregano, piper, sare
  • pătrunjel
Se fierb pastele. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul tocat, roșiile decojite și tocate, măslinele tăiate, iar apoi se condimentează cu doregano și piper. Aproximativ 9 minute, sosul se lasă pe foc și se condimentează cu sare, după gust. Când pastele sunt gata, se scurg de apă. Apoi, peste ele se toarnă 1 lingură de ulei de măsline și se amestecă cu sosul și pătrunjelul tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.
Crochete de cartofi cu tărâțe
Crochete de cartofi cu tărâțe
Crochete de cartofi cu tărâțe
  •  800 g morcovi
  • 120 g tărâţe
  • 100 ml ulei
  • 80 g făină
  • 20 g zahăr pudră
Curăţă morcovii de coajă, spală-i şi dă-i pe o răzătoare fină. Apoi se înăbuşă în ulei şi puţină apă. Se lasă pe foc până când scade toată apa. Se amestecă cu zahăr şi tărâţe şi se fac crochetele care se trec prin făină. Se prăjesc în tigaie sau se coc la cuptor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!