Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare ungureasca cu cartofi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Mancarica de cartofi este bine venita in lista de meniu, cu ceva afumatura, care ne va innebuni” papilele gustative.
Mancare ungureasca cu cartofi

Mancare ungureasca cu cartofi

Ingrediente:

1 kg cartofi
2-3 buc cabanos afumat
1 morcov
1 ardei gras
2 cepe potrivite
2-3 catei usturoi
1 lingura boia
500 ml suc rosii + 1 lingura paste tomate
1 ceasca vin alb 
50 ml ulei
1/2 frunza dafin 
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
400-500 ml apa
sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu uleiul incins, se va adauga  la calit cabanosul taiat rondele, urmand ceapa curatata, taiata marunt, impreuna cu usturoiul taiat in feliute, boia dulce  - atat cat se vor inmuia, nu lasa a se arde -, amestecandu-se continuu, cca 2-3 minute.
Morcovul curatat, taiat rondele subtiri, se va adauga in cratita, urmand si ardeiul gras curatat de seminte si taiat in fasii subtiri.
Cartofii, curatati de coaja, se vor taia cubulete potrivite si adaugate peste legumele calite si cabanosul prajit,  amestecandu-se impreuna, pentru a se combina aromele.
Se va adauga 400-500 ml apa calduta, cat sa acopere cartofii - pentru a fierbe -, lasand sa fiarba acoperita cratita cu un capac, la foc domol, cca 15-20 minute.
Dupa timpul alocat fierberii, se va adauga pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii si vinul alb, frunza de dafin, sare, piper dupa gust.
Cratita se va introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 30 minute.
Cand cratita se va scoate din cuptor, mancarea unguresca cu cartofi, se va decora cu verdeata tocata fin - marar +patrunjel , apoi servita calda  cu paine proaspata de casa, o salata de sezon si de ce nu,  cu 1-2 linguri de smantana.
Pofta buna !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!