Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Degetele (nudli) cu mac

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.                 Nudli cu mac, rețetă de desert tradițional. Desert de casă din aluat cu cartofi și mac. Ce sunt și cum se pregătesc ”nudli cu mac”, tradiționale în Banat.
Degetele (nudli) cu mac
Degetele (nudli) cu mac

Ingrediente:

  • 750 de grame de cartofi fierti in coaja, cantariti dupa fierbere si decojire
  • 75 de grame de gris
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 200-250 de grame de faina
  • 80 de grame de unt
  • 6 linguri de mac macinat prin masina
  • 6 linguri de zahar pudra amestecat cu un plic de zahar vanilat
in plus:
  • faina pentru presarat planul de lucru

Mod de preparare:

1. Cartofii se fierb in coaja - preferabil sa fie din cei albi, mai sfaramiciosi -, se racesc, apoi se curata, se cantaresc 750 de grame si se zdrobesc bine intr-un castron.
2. Se adauga peste cartofi sarea, grisul si faina, pentru inceput doar 200 de grame de faina. Se framanta rapid, fara a insista prea mult, un aluat molcut, inca lipicios, daca e nevoie se mai adauga cate o lingura de faina, dar in niciun caz nu trebuie sa fie un aluat tare.

Modelare si fierbere:

1. Se pune o oala de 4 litri cu apa sarata la fiert. Sare cat pentru fierberea pastelor, sa zicem 2 lingurite. Se presara cu faina planul de lucru si se rastoarna aluatul, impartindu-l in bucatele egale. Se modeleaza pe planul de lucru, nudli, nu mai lungi de 9-10 cm.
3. Nudli se pun la fiert in apa sarata, clocotita, toate deodata. Cand nudli se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba in clocote mici 1-2 minute apoi se scot cu spumiera, scurgandu-le de apa si plonjandu-le direct in untul topit.

Finalizarea preparatului:

1. Imediat dupa ce nudli cu mac s-au pus in untul topit, se amesteca cu grija, de preferat cu o spatula flexibila, ca sa nu se rupa, si sa se imbrace bine cu unt peste tot. Peste ele, se adauga imediat macul macinat amestecat cu zaharul pudra.
2. Cu aceeasi spatula flexibila, se amesteca bine pana cand macul este omogen distribuit - dupa gust, se poate pune zahar.

Servire:

Nudli cu mac se servesc imediat, calde, dar sunt la fel de bune si dupa ce s-au racit putintel. Opțional, puteți adăuga lângă ele puțină smântână sau un sos de vanilie.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!