Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Costitele de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Costitele de porc sunt extrem de savuroase, sunt apreciate de toata lumea. Ai mei le adora si le pregatesc adesea, la cuptor. Recunosc, desigur cu un strop de modestie, ca tare bine le mai fac, uneori.
Costitele de porc
Costitele de porc
Ingrediente:
  • 500 g de coaste de porc
  • 1 lingura cu varf de pasta de tomate
  • 1 lingurita cu varf de miere de albine
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml de bere
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • ½ lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita de piper macinat
  • 1 varf de lingurita de boia iuteMod de preparare:
  • Pentru inceput vom prepara sosul in care vom marina costita de porc: peste pasta de tomate adaugam sarea, vegeta de casa, cimbrul, boia de ardei dulce, piperul macinat, boia de ardei iute.
  • Amestecam foarte bine, apoi adaugam mierea de albine si usturoiul. Amestecam din nou, pana obtinem o pasta de consistenta uniforma.
  • Adaugam si uleiul, precum si putina bere si amestecam.
  • Dupa ce am asezat costita de porc in tava, folosind sosul obtinut, ungem costita pe ambele parti, intr-un strat cat mai uniform.

Marinare si gatire:

  1. Turnam restul de bere in tava si acoperim tava cu folie de aluminiu.
  2. Costita trebuie sa stea la marinat, la rece, cel putin doua ore. Ideal este sa o lasam la marinat cel putin o noapte. Cu cat carnea sta mai mult in acest sos, cu atat condimentele patrund si mai bine carnea, fiind mai frageda si mai aromata.
  3. Dupa marinare punem carnea la cuptor, la o temperatura de 230-240 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptorul electric, iar la cuptorul pe gaz, foc aproape maxim. Verificam carnea dupa o ora daca mai trebuie sa mai lasam folia de aluminiu, pentru ca coastele sa se mai fragezeasca sau luam folia, pentru ca coastele sa se rumeneasca. Este gata cand este bine patrunsa si frumos rumenita.

Servirea:

Se scoate din cuptor si se asaza pe platou. Alaturi se pune muratura.
Eu am pus acum niste cartofi prajiti.
O bere rece completeaza minunat de bine aceste costite
Nu uitati ingredientul secret: presarati din belsug cu dragoste si cu 2-3 picaturi de bunatate!
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!