Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Zeama de gaina cu taitei de casa

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Ciorba de gaina cu taitei de casa, este cunoscuta in toate regiunile tari, sub numele de "zama", fiind un deliciu, mai ales atunci cand e gatita cu gaina crescuta in gospodarie. Nu cred ca exista persoana careia sa nu-i placa aceasta ciorba, fiind deosebit de gustoasa si sanatoasa, mai ales cand e pregatita cu taietei de casa.
Zeama de gaina cu taitei de casa
Zeama de gaina cu taitei de casa

Ingrediente:

  • taitei de casa
  • carne de gaina 
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii nu prea coapte
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei galben
  • foi de dafin
  • boabe piper negru
  • sare
  • 2 linguri bors magic
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/4 legatura marar verde
  • 1/4 legatura leustean

    Mod de preparare:

    Taiteii ii puteti pregati din timp. Pregatiti dintr-un singur ou, doua linguri de ulei, sare si faina, cat sa obtineti un aluat maleabil. Mai intai pregatiti carnea, taiata bucati, spalati bine si puneti la fiert intr-o oala mai mare, adaugati 3-4 l de apa. Pe parcursul fierberii indepartati spuma care se formeaza. Dupa vreo 15 minute dati focul la o faza mai joasa si adaugati cateva foi de dafin, boabe depiper, boabe de cardamom si o jumatate de ceapa taiata in patru si putina sare. Lasati sa fiarba aproximativ o ora, pana cand se desprinde carnea de pe oase.

    In timp ce fierbe carnea pregatiti legumele, pe care le spalati si le taiati cubulete nu prea mari. Morcovul, taiatti rondele, pentru a da un aspect frumos ciorbei. Dupa ce a fiert carnea o scoateti, o strecurati, iar in zeama obtinuta puneti legumele la foc in ordinea urmatoare: mai intai adaugati cartofii, ceapa si patrunjelul, telina, morcov, lasati sa fiarba 5-7 gogosarul si rosiile, desigur toate taiate cubulete. Lasa totul sa fiarba la foc mediu, iar dupa 15-20 de minute adaugati taietii si lasati focul la faza mica. Scoateti carnea de pe oase si adaugati la ciorba, iar dupa 5 minute adaugati si borsul magic. Daca simtim ca ciorba este prea densa putem sa mai adaugati putina apa fiarta. Lasa la foc pana fierb taiteii, si ne ocupam de verdeata.

    Toate verdeata dupa ce a fost spalata,tocata marunt si o vreti adauga in oala, desigur dupa ce au fiert taiteii. Asezonati dupa gust, adaugati si putin piper negru proaspat macinat, inafara de sare, mai lasati sa dea cateva clocote si inchideti focul. Acoperiti oala pentru cateva minute pentru a patrunde aromele de la verdeata proaspata. Lasati putin din verdeata ca sa adaugam la servire. Serviti calda, chiar fierbinte alaturi de un ardei iute!

    Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!