Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               "Cireasa de pe ciorba" este ardeiul iutel, dar nu foarte iute de nu mai simti gustul, fara de care acestei ciorbe ii mai paleste din aura.
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

INGREDIENTE:

  • 3 l supa de carne de pasare 
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri - ulei
  • 1/2 ardei gras 
  • 2-3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 100ml suc de rosii
  • 400-500 g loboda
  • 1 l zeama de varza
  • 2 legaturi de leustean
  • sare
  • PENTRU DREs:
  • 200g smantana
  • 200g iaurt
  • 2 galbenus de ou
  • ardei iute
  • OPTIONAL:
  • 1 cub de telina
  • 1/2 legatura patrunjel 

MOD DE PREPARARE:

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui. Am scos apoi bucatile pe care le-am adaugat-o la o mancare de cartofi alaturi de alte parti ale puiului. Spumuieste cu o paleta cu gauri, daca este cazul.

2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu cutitul cubulete. Cureti ceapa. O tai cubulete. Incingi la foc mediu tigaia, incerci cu un cubulet de ceapa si cand sfaraie, pune cele tocate la calit 2-4 minute, pana ceapa devine sticloasa, galbuie, fara sa se arda.

3. Rastorni astea in zeama de la pui clocotinda si le fierbi cam 5-10 minute la foc mediu.

4. Dupa acest timp, taie ardeiul cubulete ca pe morcov si pune-l in zeama.

5. Spala cartofii bine, ii decojesti si ii tai cuburi de vreo 2.5-3cm. Ii pui in zeama si fierbi la foc molcom. Mai pui 1/2 lingurita de sare, si zeama de varza. Pui acum si radacina de telina cubulete mici ca la morcov.

6. Dupa vreo 10 minute, spala si decojeste dovlecelul, taie-l in cuburi mari, ca pe cartof, si pune-l in oala. Isi are rolul, sa nu il sariti.

7. Spala loboda.

8. Dupa inca 10-15 minute, cartoful ar trebui sa fie fiert. Il incerci sa intre usor furculita in el si il gusti. Cand e gata cartoful, taie loboda fasii mari cam de 2.5-3cm. Pui in oala 3 sferturi din loboda, zeama de varza si o fierbi doar 4-5 minute la foc mic. daca zeama de varza nu e clara, o pui un pic mai devreme.

9. Imediat dupa transa de loboda taie leusteanul si pui doar jumatate, sa apuce cateva clocote.

10. Opresti focul. Pui restul de loboda. Loboda se va opari imediat, nu se pastreaza verde viu, nici nu o mai deosebesti de restul. Pentru ca aceasta ciorba nu o consumam intr-o singura zi, eu o impart in doua si dreg oala cu smantana, in ziua in care consum.

11. Daca am impartit-o in doua ciorba pt zile diferite, am pus intr-un castron adanc 100g smantana, 100g iaurt si 1 galbenus si am omogenizat cu telul para ca sa nu ramana bulgari de iaurt. Am diluat cu 1/2 cana zeama din ciorba ca sa le imprietenesc si am turnat in ciorba amestecul. Deasupra presari restul de leustean tocat si daca vrei si putin patrunjel verde tocat.

Sa va fie de folos!

PS:

Nu este obligatorie zeama de carne, dar e mai buna asa.

Cantitatea sa o ajustati nevoilor voastre.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!