Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

2 retete delicioase din Banat

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                Daca aveti curiozitatea sa incercati cateva preparate, am ales si va redam mai jos 2 retete delicioase din Banat. Incercati-le si spuneti-ne daca intr-adevar, ”Banatu-i fruncea”.
2 retete delicioase din Banat
2 retete delicioase din Banat

Paturata pe cartofi

Paturata pe cartofi

Paturata pe cartofi

Ingrediente:
• 5 cartofi mari albi, taiati rondele
• o bucatica de sunca de casa usor afumata
• 4 cepe mijlocii
• un morcov
• o rosie
• boia de ardei dulce, o foaie de dafin
• sare, piper
Paturata:
• 300 gr faina
• 3 de pahar cu apa rece
• o lingurita de ulei si o lingurita de otet
• sare
Umplutura pentru paturata:
• doua oua
• 500 gr branza de vaci, amestecata cu branza sarata
• marar
Mod de preparare: Carnea se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita la prajit. Nu se adauga ulei, pentru ca are destula grasime. Peste carne se adauga ceapa taiata cubulete si se calesc impreuna. Se adauga apoi cartofii taiati rondele si morcovul taiat bucati potrivite. Se adauga boiaua, sare, piper si foaia de dafin, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, dupa care se pune apa pana se acopera carnea si legumele. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc sa fiarba pana incepe sa scada.
Separat se face paturata: toate ingredientele se amesteca si se framanta bine pana se face un aluat consistent, care se stropeste cu putin ulei si se lasa la odihnit 30 de minute la rece. Se scoate apoi aluatul si se intinde o foaie groasa de cica 8 mm. Se stropeste cu ulei si se lasa la odihnit 5 minute. Se intinde apoi foaia cu sucitorul cat se poate de subtire. Se pune umplutura din loc in loc, apoi se ruleaza foaia, ca o placinta. Se rasuceste in forma de melc si se aseaza in cratita in care fierb carnea si cartofii. Totul se fierbe la foc mic de tot, acoperit cu capac, timp de 30 – 40 de minute.

Ceapa umpluta

Ceapa umpluta

Ceapa umpluta

Ingrediente:
• 600 gr ceapa
• 100 gr masline
• 100 gr nuci
• 150 ml ulei
• 100 gr paine inmuiata in lapte
• 20 gr faina
• 10 gr zahar
• 25 gr bulion de rosii
• frunze patrunjel, sare, piper
• putin vin alb
• 100 gr smantana
Mod de preparare: Ceapa se curata si se fierbe intreaga. Dupa ce se raceste, i se scoate miezul. Se face un amestec din nucile pisate, painea inmuiata in lapte, masline tocate, sare, piper, miezul cepelor tocat marunt si patrunjel. Se umplu cepele cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava unsa. Peste ele se toarna un sos format din faina rumenita in ulei si stinsa cu bulionul de rosii, vinul alb si zaharul. Se da la cuptor 15 minute. Se serveste cu smantana.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!