Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa gulas: gust picant, traditional unguresc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Gatita la foc mic, supa gulas este ideala pentru a te incalzi intr-o seara ploioasa de toamna. Poate ca nu este clasica supa clara si bogata in lichid care-ti vine in minte, ai putea sa o confunzi cu o tocana mai subtire, supa gulas este veratila si poate fi perfectionata dupa propriul gust.

Supa gulas: gust picant, traditional unguresc

Supa gulas (gulyas leves): gust picant, traditional unguresc. Pentru prietenul meu "Kiss Kelly"

Intrediente:

  • 3l de supa concentrata de vita
  • 1kg carne de vina, tocata cubulete
  • 4 cartofi, curatati de coaja, tocati cubulete mici
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 4 morcovi medii, dati prin razatoare
  • 2 tulpini de telina, tocate marunt
  • 1 ardei rosu, tocat marunt
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri de bulion
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 linguri de paprika iute la tub
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 3 frunze de dafin
  • Ulei pentru gatit
  • Sare si piper proaspat macinat, dua gust
  • Smantana si patrunjel tocat, pentru servire

Mod de preparare:

Taie carnea de vita in bucati de-o imbucatura.
Amesteca faina cu o lingurita de sare si una de piper intr-un bol larg.
Adauga bucatile de carne si captuseste-le bine in amestecul de faina.
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si rumeneste carnea de vita, in mai multe ture, fara a aglomera tigaia.
Intre timp, incalzeste putin ulei intr-o gratita, adauga ceapa, morcovii, telina, ardeiul rosu si usturoiul. Gateste legumele la foc mic pentru 10 minute pana incep sa se inmoaie.
Adauga carnea, paprika, boiaua de ardei, bulionul si frunzele de dafin, apoi adauga supa concentrata de viata. Amesteca bine, pune capacul peste cratita si lasa sa se gateasca, la foc mic, aproxim o ora jumatate, pana vita incepe sa se inmoaie. Adauga cartofii si continua sa gatesti pentru alte 30 de minute, tot la foc mic. Potriveste cu sare si piper.
Supa gulas se serveste in boluri de supa, garnisita cu smantana si patrunjel tocat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!