Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mâncare de gogoşari copţi cu mămăliguţă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Mâncarea de gogoşari copţi este o delicatesă a bucătăriei româneşti, fiind una dintre mâncărurile preferate. Cu sosul ei dulce-acrişor delicios şi buchetul de miresme îmbietoare, e o mâncare rafinată ce ne încântă papilele gustative.
Mâncare de gogoşari copţi cu mămăliguţă

Mâncare de gogoşari copţi cu mămăliguţă

Ingrediente:
12-15 gogoşari copţi,
2 cepe de mărime mijlocie tăiate mărunt,
2-3 căţei de usturoi tocaţi,
2-3 roşii tăiate cubuleţe,
câteva linguri de ulei,
sare, piper după preferinţă,
câteva fire de pătrunjel verde,
4 ouă
Modul de preparare:
Gogoşarii se taie în felii mai mari, se curăţă de cotor şi sâmburi şi se pun tavă la cuptorul încins la 170 C. După 4-5 minute se întorc pe cealaltă parte. Gogoşarii se pătrund destul de bine, iar pieliţa de deasupra se îndepărtează foarte uşor. După ce s-au răcit, gogoşarii copţi se curăţă de pieliţă şi se taie în fâşii subţiri pe lungime.
Într-o cratiţă de mărime mijlocie, se pune uleiul, apoi se adaugă ceapa şi se amestecă la foc mic până când se înmoaie şi devine sticloasă.
Se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii şi se amestecă în continuare câteva minute. Se pun apoi roşiile tăiate în cubuleţe, usturoiul tocat fin, o linguriţă de sare şi piper proaspăt măcinat. Se lasă să fiarbă pe foc mic aproximativ 10 minute.
Adăuga ouăle. Pentru fiecare ou se face un cuibuşor mic în care se sparge oul. Cu ajutorul unei furculiţe, se împrăştie o parte din albuş, printre legume. Cratiţa se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc cam 5 minute.
Se opreşte focul şi să presară pătrunjelul tocat. Peste ouă se pune puţină sare şi piper. Se acoperă din nou cu capacul şi se lasă câteva minute pentru a da timp aromelor să se combine sub aburul de sub capac.
Se poate servi ca atare cu smântână şi mămăliguţă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!