Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Inghetata Falsa cu crema de vanilie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Prajitura Inghetata falsa cu crema de vanilie este o prajitura de casa cu blat insiropat,crema de vanilie si bezea.O prajitura delicioasa si aromata,perfecta pentru mese festive.
Inghetata Falsa cu crema de vanilie
Inghetata Falsa cu crema de vanilie
Ingrediente:
Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 4 buc galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 1 lingura esenta de vanilie
Blat cacao
  • 90 g faina
  • 4 buc oua
  • 120 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingura esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 1 praf sare
Bezea
  • 4 buc albusuri
  • 75 ml apa
  • 150 g zahar
  • putina sare
Sirop
  • 100 ml apa fierbinte
  • 30 g zahar
  • 15 ml esenta de rom
Mod de preparare:
Crema de vanilie
  1. Punem jumatate din cantitatea de lapte intr-o cratita la foc potrivit.
  2. Separat, punem intr-un bol galbenusurile cu praful de sare, zaharul, amidonul si restul de lapte.
  3. Mixam totul pentru aproximativ 2 minute. In acest timp,continutul se va deschide la culoare.
  4. Turnam amestecul cu galbenusuri peste laptele din cratita. In timp ce il adaugam amestecam cu un tel.
  5. Lasam cratita la foc pana cand continutul se va ingrosa si va capata consistenta unei budinci. Amestecam cu un tel ca sa nu se prinda.
  6. Odata ce obtinem consistenta dorita, luam cratita de pe foc.
  7. Adaugam esenta de vanilie si untul. Acesta este la temperatura camerei.
  8. Amestecam pana cand untul se va topi in totalitate dupa care transferam crema intr-un bol pe care il acoperim cu folie alimentara.
Blat
  1. Amestecam faina cu cacaua dupa care lasam amestecul deoparte.
  2. Batem ouale cu praful de sare pana cand isi vor dubla volumul.
  3. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand zaharul se va dizolva in totalitate.
  4. Adaugam esenta de rom dupa care la cea mai joasa viteza a mixerului, adaugam uleiul treptat in fir subtire.
  5. Oprim mixerul si adaugam cernut amestecul de faina si cacao. Il adaugam treptat si amestecam usor cu o spatula cu miscari ample de sus in jos prin rasturnare.
  6. Avem compozitia pregatita si folosim o tava de 25/35 de cm,tava tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si dam cu aceasta de cateva ori de masa.
  7. Bagam tava in cuptorul preincins la 170 C pentru 25 de minute.

    Bezea

    • Punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic.
    • Separat,batem albusurile cu praful de sare si facem asta pana cand vor creste in volum si vor deveni spumoase.
    • Apa cu zaharul trebuie sa ajunga la 120 C si in cazul in care nu folositi un termometru, procesul dureaza in jur de 6-7 minute.
    • Cand ajunge la aceasta temperatura, turnam siropul treptat in fir subtire in spuma timp in care mixam continuu.
    • Mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa si pana cand aceasta se va raci in totalitate.
    In cazul in care nu vreti sa pregatiti bezea, aceasta poate fi inlocuita cu frisca.
    Sirop
    1. Amestecam apa fierbinte cu zaharul si esenta de rom.
    2. Revenim la crema si o mixam pret de aproximativ 2 minute.

    Asamblarea

    • Indepartam hartia de copt si insiropam blatul.
    • Punem crema de vanilie si o distribuim pe toata suprafata blatului.
    • Punem bezeaua si o distribuim usor. Decorati cu ciocolata rasa.
    • Bagam prajitura la frigider pentru minim 6 ore dupa care se poate taia si servi. Pofta buna la prajitura Inghetata Falsa cu crema de vanilie!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!