Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Moussaka cu vinete

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Piata este plina cu verdeturi iar moussakaua este o reteta foarte usoara, doar ca necesita mai multi pasi.
Moussaka cu vinete
Moussaka cu vinete
Ingrediente:
Pentru legume
2 cartofi mari
1 ceapa
1 vanata mare
2 dovlecei
Cimbru
Sare, piper
Ulei
Pentru umplutura de carne
700 gr carne tocata de vita
250 ml suc de rosii
1 ceapa
1 catel de usturoi
Sare, piper
1/2 lingurita scortisoara
Ulei
Pentru sosul bechamel
750 ml lapte
100 gr unt
100 gr faina
150 gr parmesan ras
3 galbenusuri
Piper alb
Putina nucsoara rasa
Legumele
Porniti cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade cu ventilatie.
Cartofii curatati de coaja, se taie felii subtiri si se pun intr-un bol.
Peste ei puneti ceapa tocata solzisori, cimbru, ulei, sare si piper.
Amestecati totul cu mainile si transferati legumele in tava.
Incercati sa le aranjati uniform intr-un singur strat.
Dati tava la cuptor pentru 20 minute.
Vanata se taie si ea in felii subtiri.
Puneti feliile in castron cu cimbru, sare, piper, putin ulei si amestecati usor.
Puneti vinetele peste cartofi aranjate intr-un singur strat, si dati din nou la cuptor pentru 20 min.
Dovleceii ii vom face la fel, adica, ii taiem felii subtiri, ii dam cu sare, piper, cimbru si ulei.
Puneti si dovleceii peste vinete aranjati intr-un singur strat, si dati tava din nou la cuptor pentru inca 20 min.
Carnea
Intr-o tigaie mai maricica puneti putin ulei, cand se incinta, puneti ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.
Cand ceapa incepe sa se caramelizeze usor, adaugati putina scortisoara, chiar si putina pulbere de cuisoare macinate, asta daca va plac aceste arome, daca nu, puteti omite acest pas.
Este important sa puneti aromele acum, inainte de a pune carnea, face o diferenta uriasa.
Puneti in tigaie carnea tocata si sfaramati-o cu lingura.
Tot acum puneti sare si piper dupa gust.
Amestecati usor si lasati tigaia pe foc potrivit pentru cca 20 minute.
Puneti peste carne sucul de rosii si lasati pe foc inca 20 minute, sau pana cand a scazut zeama.
Lasati tigaia deoparte sa se raceasca.
Sosul Bechamel
Puneti intr-o oala untul sa se topeasca la foc potrivit, atentie sa nu se arda.
Adaugati faina si amestecati usor pana se ingroasa.
Puneti cate putin din lapte amestecand tot timpul sa nu se faca cocoloase.
Atentie, nu puneti lapte pana cel pus inainte nu este absorbit total.
Dupa ce ati terminat de pus tot laptele, veti stii ca sosul este gata cand incepe sa fiarba si sa faca bule.
Sosul trebuie sa fie cremos.
Luati oala de pe foc, puneti piper, nucsoara rasa, galbenusurile si 50 grame de parmesan ras.
Daca ati observat, nu am pus sare, asta pentru ca parmesanul este destul de sarat.
Amestecati usor si lasati sosul deoparte.
Asamblare
Puneti un sfert din sosul bechamel peste carne si amestecati usor.
Acesta are rolul de a face carnea sa nu se imprastie in tava cand portionati muossakaua.
Puneti carnea peste legumele din tava, iar cu o spatula nivelati in asa fel incat sa fie distribuita in toata tava intr-un strat egal.
Peste carne turnati sosul bechamel si il intindeti in toata tava.
Peste sos presarati cele 100 gr de parmesan ras.
Dati tava la cuptor pentru 25-30 minute, sau pana cand moussakaua este rumenita.
Cand moussakaua s-a rumenit, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca o ora inainte de a o portiona.

Spor la treaba si nu uitati….
….gatiti cu gust!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!