Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gãinã la cuptor cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Gaina este unul dintre ingredienetele pe care multa lume le gateste foarte des acasa. Este inclus in categoria carnurilor sanatoase, usor de preparat si usor de asociat cu alte ingrediente.
Gãinã la cuptor cu ciuperci

Gãinã la cuptor cu ciuperci

Ingrediente:

  • 3-4 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 gãinã de ~ 2kg, 100 gr. cârnat
  • boia dulce, boia iute
  • sare, piper, piper boabe, vegeta, usturoi uscat, carry
  • 2 dl vin alb
  • 100 gr.unt
  • 2-3 cepe
  • 250 gr.ciuperci proaspete
  • 1 lãmâie
  • optional 300 ml.smântânã lichidã si 3 linguri de mustar

    Mod de preparare:

    1) Pune la fiert gãina cu morcovi, 1 ceapã, carofi tãiati cubulete, usturoiul intreg, sare si piper. Apã cât sa acopere gãina, lasã la fiert la foc mic cam 30 min.
    2) Scoate gãina si pune-o intr-o tavã pt. cuptor. Toarnã vinul peste. Amestecã untul topit cu 1 linguritã curry, 1 linguritã boia dulce, 1 lingurita boia iute, usturoi, piper, vegeta 2 lingurite si ierburi diverse cui îi place.
    Unge gãina cu acest sos bine, taie cârnatul in bucãti mici si umple gãina  Alãturi pune ceapa tãiatã rondele si ciupercile taiate pe jumate. Dã la cuptor pt. încã 40 min.din când în când "irigã"gãina cu propriul sos.
    3) La urmã pune gãina in vasul de servit, stoarce lãmâia peste, aranjeaza ceapa si ciupercile pe lângã. Dacã se face sosul de smântânã:se amesteca smântâna cu mustarul intr-o cratitã micã pe foc mic pana incepe sa fiarbã, se ia de pe foc si se toarnã fierbinte peste gãinã, cand servim. Dacã nu se face acest sos, atunci toarnã sosul in care s-a facut friptura peste s-au pune sosul separat intr-o sosiera. Am servit cu cartofi puré.
    Poftã bunã!
Salveaza reteta
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!