Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceata de rosii

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Dulceata de rosii poate parea o reteta ciudata la prima vedere, dar daca ati mai incercat si alte retete de dulceturi de legume cu siguranta si aceasta va va fi pe plac
Dulceata de rosii

Dulceata de rosii

ingrediente:

   2kg de rosii cherry
   1 legatura busuioc proaspat tocat marunt
   2 batoane scortisoara
   2 cepe rosii mari tocate marunt
   330g zahar tos
   110g zahar brun
   1 lingurita de sare
   1/2 lingurita coriandru
   un varf de lingurita de cumin
   25ml otet de cidru de mere
   25ml otet balsamic
   zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Rosiile se cresteaza in forma de cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste. Cand se vede ca pielea se desprinde de miez, focul se opreste si rosiile se racesc brusc in apa cu gheata.

Se decojesc, se toaca si se aseaza in oala in care au fiert. Se adauga si restul ingredientelor si se aduce la punctul de fierbere, amestecand constant, la foc mediu. Se fierbe intre 2 si 3 ore, pana cand scade cantitatea de lichid si capata consistenta unui gem. Se amesteca constant, avand grija sa nu se arda. La final scoateti batoanele de scortisoara.

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, se inchid bine dupa care se lasa cate 5 minute cu fundul in sus. Se transfera apoi intre paturi si se lasa 2 zile.

Se pastreaza in camara ferite de razele soarelui.

Puteti servi dulceata de rosii pe paine, alaturi de lamaie stropit cu lamaie.

Pastrati dulceata de rosii la temperatura constanta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!