Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceata de dovlecei

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
De vreme ce anul asta am batut recordul la dulceata, am zis sa incerc si ceva mai putin clasic : cum ar fi aceasta dulceata de dovlecei, fenomenala de altfel! Daca o faceti si ajungeti sa va serviti prietenii, nu vor ghici nicidecum despre ce e vorba.
Dulceata de dovlecei
Dulceata de dovlecei

Ingrediente:
– 1, 500 kg dovlecei taiati cubulete
– 1 kg. zahar
– 300 ml. apa
– zeama de la o lamaie mica
– 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si se seminte, se taie cubulete si se pun in apa clocotita, cat sa le acopere bine. Se lasa la fiert cca. 5 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.
Se umple din nou oala cu apa si se lasa pana cand da in clocot. Se pun din nou la fiert cubuletele de dovlecel in apa clocotita timp de 5 minute. Se strecoara iar si se tec sub un jet de apa rece; se lasa apoi in strecuratoare sa se scurga.
Se fierbe zaharul cu apa timp de aprox. 25 de minute, la foc mic - daca focul e mare, exista riscul ca spuma sa erupa pana cand vedeti ca siropul s-a „legat”. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.
Se adauga apoi dovleceii si batonul de vanilie. In lipsa lui, puteti adauga 3, 4 pliculete de vanilie, dar atunci va trebui sa mai reduceti din cantitatea totala de zahar.
Se lasa dulceata sa fiarba la foc mic inca vreo 15-20 de minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa dea in clocot si se da cratita deoparte.
Se pune dulceata calduta in borcane care se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!