Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta!
Initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano"
dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval.
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Ingrediente:

-2 vinete mari
-1 kg de rosii
-3-4 catei de usturoi
-o legatura de frunze de busuioc verde
-250 g branza mozzarella
-150 g cascaval ras
-sare dupa gust
-ulei de masline
-piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare:

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.
Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline 2-3 minute, pana usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.
Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.
Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.
Intr-un vas se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.
Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.
Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.


Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!