Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Taitei cu nuca si gem la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html    
Se cladeste in vas mai intai un strat de paste apoi un strat de nuca si deasupra un strat de gem si se presara cateva firicele de coaja de lamaie.
Este un desert simplu si foarte gustos. Este foarte bun atat cald cat si rece, a doua zi.
Taitei cu nuca si gem la cuptor

Taitei cu nuca si gem la cuptor


Ingrediente:
  • 400 g taitei late de casa
  • 300 g gem de caise
  • 150 g nuci
  • coaja de lamaie
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 30 g unt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Taieteii de casa se fierb in apa cu un praf de sare 4-5 minute sau fie conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa la scurs si se clatesc usor cu apa rece.
Vasul in care se coc taieteii trebuie sa fie un vas termorezistent din ceramica sau vas „Jena” sau orice alta tava care se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Se pregatesc toate ingredientele pentru a fi la indemana, pastele se scurg bine de apa intr-o strecuratoare. Nucile se macina sau se toaca mai marunt, din cutit.

Se cladeste in vas mai intai un strat de paste apoi un strat de nuca si deasupra un strat de gem si se presara cateva firicele de coaja de lamaie.
Se repeta operatiunea inca odata. Peste ultimul strat de taietei se presara zaharul tos. Acesta se va carameliza si va da o savoare deosebita.
Acesti taitei cu nuca si gem se coc la cuptor la 160° circa 20 min, pana ce zaharul de deasupra incepe sa se caramelizeze iar pastele devin usor rumene.

Acesti taitei cu nuca si gem la cuptor se mananca imediat, calzi. Sunt foarte gustosi si a doua zi, dupa ce se racoresc.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!