Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura tiramisu

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.

Retete si gust s-a gândit să vă facă o propunere dulce: 11 reţete de tiramisu. Această prăjitură delicată reprezintă o combinaţie de gusturi şi senzaţii, de pişcoturi siropoase acoperite de cremă pufoasă de mascarpone, însoţite de numeroase arome dulci.

Prajitura tiramisu
Prajitura tiramisu
1. Tiramisu
1. Tiramisu
1. Tiramisu
Ingrediente:
- 1 pachet pişcoturi,
- 1 cutie mascarpone,
- 1 cutie frişcă,
- 3 ouă,
- 150 g zahăr,
- esenţă de rom,
- cacao,
- cafea fără zahăr,
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile. După ce amestecul devine spumos, se adaugă cutia de mascarpone şi se amestecă bine. Separat se bate frişca şi se pune peste compoziţia de mai sus, amestecând până când se omogenizeza bine. Se adaugă esenţa de rom. Într-un vas se pune un strat subţire din crema obţinută, apoi se pun pişcoturile trecute prin cafea, foarte puţin, doar să se umezească, unul lângă altul că să acopere toată suprafaţa vasului. Peste ele se pune un strat de cremă, apoi alt strat de pişcoturi, terminându-se cu cremă, peste care se pudrează cacao.
2. Tiramisu cu cremă mascarpone
2. Tiramisu cu cremă mascarpone
2. Tiramisu cu cremă mascarpone
Ingrediente:
- 50 pişcoturi
Pentru sirop
- 4-5 linguri zahăr tos
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
- 4-5 linguri cafea
- 1 linguriţă cacao
- 1 linguriţă cafea solubilă
- 4-5 linguri whisky 
Pentru cremă
- 2 cutii brânză mascarpone
- 4 gălbenuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- 500 ml frişcă
- 10-12 boabe de cafea
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină. După aceea se adaugă crema mascarpone şi se mixează în continuare. Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează câteva minute, apoi se adaugă apa şi, când a început să clocotească, se pune cafeaua. Se lasă la rece, iar la sfârşit se adaugă vanilia şi whisky. În alt bol se bat frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi, după ce s-a întărit, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu crema mascarpone, iar restul de frişcă rămâne pentru ornat. Se înmoaie pişcoturile în siropul strecurat şi se aşează în tavă într-un strat, se toarnă crema, şi tot aşa, iar tortul se îmbracă cu un strat de frişcă, se ornează cu boabe de cafea şi se presară cafea solubilă din loc în loc. Se lasă la rece câteva ore, apoi se serveşte.
3. Tiramisu cu vişine
3. Tiramisu cu vişine
3. Tiramisu cu vişine
Ingrediente:
300g.visine,
2dl.cafea neagra concentrata,
4 linguri lichior de migdale,
80g.piscoturi,
4 galbenuse,
120g.zahar,
1 praf de vanilie,
2dl.suc de visine,
250g.mascarpone,
250g.branza dulce de vaca,
1 lingura de cacao
Mod de preparare:
1.Se scot samburii din visine. Cafeaua se amesteca cu lichiorul.Intr-un vas de sticla dreptunghiular se aseaza piscoturile si se stropesc cu amestecul de cafea si lichior.Intre timp, galbenusurile de ou se amesteca cu 100g.zahar si in bain-marie, atata timp se amesteca cu telul pana se topeste zaharul si se obtine o crema.
2.Praful de vanilie se amesteca cu restul de zahar si 4 linguri de suc de visine. Restul de suc de visine se pune la fiert,se adauga zaharul amestecat cu praful de vanilie si se fierb impreuna 2 minute. Se ia de pe foc si se incorporeaza visinele si se lasa sa se raceasca.
3.Branza dulce se amesteca bine cu mascarpone si cu crema de galbenusuri.1/2 din crema se aseaza peste piscoturi, apoi se pun visinele si se acopera cu restul de crema. Cca. 6 ore se tine vasul in frigider.
Apoi se presara cacao peste  Tiramisu, se taie in cuburi si se serveste. Se orneaza cu visine si frunze de menta.
4. Tiramisu cu ciocolată
4. Tiramisu cu ciocolată
4. Tiramisu cu ciocolată
Ingrediente:
- 300 g pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 6 gălbenuşuri
- 200 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă cacao
- 200 ml cafea espresso
- 50 ml lichior de ciocolată
- 100 g ciocolată rasă
- 50 g ciocolată topită
Mod de preparare:
În primul rând pregătim o cafea tare, pe care o lăsăm la răcit. Mixam gălbenuşurile cu zahărul până obţinem o cremă spumoasă, de culoare foarte deschisă. Adăugăm mascarpone câte puţin şi continuăm să mixam până obţinem o cremă compactă. Adăugăm frişcă bătută spumă tare, câte puţin, lăsând mixerul să îşi facă treba la viteză medie-mare. În final adăugăm 1 linguriţă rasă de ness şi ciocolată topită, apoi amestecăm rapid. Punem crema la frigider până pregătim pişcoturile. Pişcoturile le înmuiem în cafeaua răcită şi amestecată cu lichiorul de ciocolată, având grijă doar să le trecem prin cafea, fără să le îmbibam prea mult. Punem un rând de pişcoturi într-o tavă, un vas cu margini mai înalte sau chiar pe un platou. Presărăm peste acestea puţină ciocolată rasă. Peste primul strat de pişcoturi turnăm jumătate din cremă. Aranjăm încă un strat de pişcoturi şi încă un rând de cremă. Punem vasul la rece pentru câteva ore sau peste noapte. Înainte de a servi tapetăm cu pudra de cacao şi restul de ciocolată rasă.
5. Tiramisu cu fructe de pădure
5. Tiramisu cu fructe de pădure
5. Tiramisu cu fructe de pădure
Ingrediente:
- 6 gălbenuşuri
- 175 g zahăr
- 300 ml smântână dulce
- 2 x 250 g mascarpone
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 150 ml vin dulce
- 24 pişcoturi
- 350 g fructe de pădure
- zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare:
Într-un bol, la bain-marie, amestecaţi gălbenuşurile şi zahărul până se albesc, îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă. Înlăturaţi de pe foc şi continuaţi să amestecaţi pentru încă un minut. În alt vas bateţi smântâna, brânza mascarpone şi vanilia până se combină şi devin asemenea unei creme groase. Încorporaţi cu grijă amestecul de gălbenuşuri şi zahăr. Înmuiaţi jumătate din pişcoturi în vin şi aşezati-le pe fundul unui vas de servit. Turnaţi jumatate din amestecul de cremă şi apoi acoperiţi cu fructe. Repetaţi stratul de pişcoturi şi cremă şi decoraţi cu fructele rămase. Acoperiţi şi răciţi pentru cel puţin două ore. Pudraţi prăjitura cu zahăr înainte de servire.
6. Tiramisu cu Nutella
6. Tiramisu cu Nutella
6. Tiramisu cu Nutella
Ingrediente:
- 350 g pişcoturi
- 400 ml cafea
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de rom
- 250 g mascarpone
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 4 linguri pline cu Nutella
- 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Prima data preparăm cafeaua, pe care o îndulcim cu 3 linguri de zahăr, iar când s-a răcit adăugăm şi 3 linguri de rom. Pentru cremă mixam smântâna pentru frişcă, iar separat amestecăm mascarponele cu Nutella. Omogenizăm compoziţia şi încorporam frişca bătută. Într-un vas dreptunghiular, punem un strat de pişcoturi însiropate în cafea şi turnăm jumătate din cantitatea de cremă. Nivelăm cu o spatulă şi continuăm cu celelalte pişcoturi înmuiate în cafea, restul de cremă şi ciocolată rasă. Lăsăm la rece, de preferat o noapte, şi putem servi.
7. Tiramisu cu amaretti
7. Tiramisu cu amaretti
7. Tiramisu cu amaretti
Ingrediente:
- 250 gr brânză mascarpone
- 2 gălbenuşuri de ou
- 150 ml smântână pentru frişcă
- 20 g zahăr pudră
- 20 gă zahăr tos
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 15 ml rom
- 1/2 pachet amaretti
- 1 ceaşcă cafea espresso
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Cremă de ouă: într-un vas punem gălbenuşurile ouălor, zahărul tos şi romul. Îl aşezam pe o oală cu apă care fierbe încet şi cu un tel batem bine amestecul pe abur, până zahărul e complet topit. Când zahărul e complet topit, luaţi crăticioara de pe abur şi puneţi-o cu fundul într-un vas în care aţi pus apa rece gheaţă. Continuaţi să amestecti cu telul până când crema de ouă e răcită, cam 3-4 minute. Veţi simţi cum crema se îngroaşă şi la final va curge de pe tel în fir gros. Verificaţi crema cu degetul şi când o simţiţi la temp. camerei e gata.
Cremă mascarpone-ou: frecaţi bine mascarpone cu esenţa de vanilie. Începeţi să adăugaţi în ea cremă de ou, câte 1 lingură o dată, amestecând după fiecare până se încorporează. Bateţi cu mixerul frişca cu zahărul pudră, până când frişca stă pe telul mixerului.
Cremă tiramisu: adăugaţi frişcă în cremă mascarpone-ouă, în trei tranşe, amestecând uşor cu un tel, astfel încât frişca să nu se lase. Aşezaţi în ceşcuţe de cappuccino un strat de cremă. Deasupra aşezaţi un strat de biscuiţi amaretti înmuiaţi scurt în cafea. Urmează apoi alt strat de cremă. continuă până când ceaşca e plină, ultimul strat fiind de cremă. Crema rămasă se pune în spritzul de patiserie şi se ornează ceşcuţele. Se pudrează cu cacao.
8. Tiramisu cu crema de limoncello
8. Tiramisu cu crema de limoncello
8. Tiramisu cu crema de limoncello
Ingrediente:
- 80 ml limoncello
- 500 g mascarpone
- 300 g de pişcoturi
- 150 ml lapte dulce uht
- 250 g zahăr
- coajă rasă de la o lămâie
- 4 gălbenuşuri de ou
Mod de preparare:
Crema de mascarpone şi limoncello
Se separă cele 4 gălbenuşuri şi se bat bine cu zahărul pus treptat. Rezultă o cremă ţeapănă, de culoare galben deschis. Crema trebuie amestecată cu un mixer până când zahărul se dizolvă în gălbenuşuri, aşa că mixezi galbenuşurile şi zahărul 4-5 minute. Adaugi cremă de brânză mascarpone şi amesteci iar cu mixerul până se omogenizează. Adaugi 40 ml limoncello şi amesteci din nou. O dai la frigider până faci blatul de pişcoturi Savoiardi.
Blatul de pişcoturi
Pişcoturile au textură specială care le face asemănătoare unui burete: ele se îmbibă foarte repede, aşa că trecerea lor prin baia de lapte şi limoncello trebuie să fie rapidă şi doar pe o singură parte. Într-o farfurie adâncă se pune laptele uht şi 40 ml de limoncello. Prin această baie se trec pişcoturile, unul câte unul, pe o singură parte, după care se aşează astfel încât să formeze blatul pentru tiramisu cu limoncello. Ai grijă să nu ţii mai mult de 1-2 secunde pişcotul în laptele cu limoncello! Aşezi pişcoturile cu partea neînmuiată în lapte şi limoncello în sus, că să poată absorbi excesul de lichid din crema cu mascarpone şi limoncello, astfel încât tiramisul tău să stea omogen.
Asamblarea
După ce ai tapetat fundul tăvii cu pişcoturile umezite doar pe o parte, scoţi crema din frigider şi întinzi aproximativ 60% din ea peste primul start de pişcoturi. Adaugi al doilea strat de pişcoturi, pe care le-ai însiropat exact la fel ca şi pe primul, după care întinzi restul cremei. Decorezi cu coajă rasă de lămâie şi dai la frigider măcar pentru 8 ore. Este un tiramisu delicat care merge foarte bine la o ceaşca de cafea sau ceai verde neîndulcit. Nu adăuga nici albuşurile şi nici frişcă în tiramisu, pentru că rezultatul nu va mai fi la fel de delicios!
9. Tiramisu cu ananas şi caramel
9. Tiramisu cu ananas şi caramel
9. Tiramisu cu ananas şi caramel
Ingrediente:
- 12 pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 200 ml frişcă lichidă
- 3 gălbenuşuri
- 180 g zahăr pudră
- 1/2 păstaie de vanilie
- 2 cutii ananas bucăţi
- 1 porţie caramel
Caramel
- 50 g unt
- 120 g zahăr
- 80 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul-pudră şi se adaugă vanilia, apoi se pun într-un vas/cratiţă şi se pune pe bain-marie. Se amestecă continuu, cu un tel, până se îngroaşă puţin compoziţia, apoi se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Brânză mascarpone se mixează cu 2-3 linguri de zahăr pudră şi se adaugă treptat cremă de ouă - complet răcită. Frişcă se bate tare şi se amestecă cu cremă de mascarpone.
Caramel: Zahărul se pune într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic, până are o culoare maronie, apoi se adaugă untul şi amestecaţi până se omogenizează amestecul. Se pune smântâna dulce - grija la abur, se mai ţine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreşte focul.
Desertul se asamblează în 6 pahare, astfel: Se pune la bază un pişcot rupt şi însiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi câteva bucăţele de ananas, o lingură generoasă de caramel, cremă mascarpone - 1 lingură, pişcot, ananas, caramel, cremă, caramel şi bucăţi de ananas - acesta va fi ultimul strat. E bine să umpleţi paharele simultan, pentru a arata la fel. Paharele se păstrează la frigider până în momentul servirii. Este necesar să stea măcar 40-60 minute la frigider pentru a se întrepătrunde aromele. Se decorează cu mentă.
10. Tiramisu cu rom
10. Tiramisu cu rom
10. Tiramisu cu rom
Ingrediente:
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 250 g frişcă
- 150 g mascarpone
- rom
- cacao
- pişcoturi
- vanilie
- 400 ml cafea naturală
Mod de preparare:
Într-un bol adăugăm gălbenuşurile cu zahărul şi le mixam până devin ca o cremă. Se adaugă mascarpone, amestecăm uşor, apoi adăugăm frişca bătută cu vanilie. Într-o tavă tapetata cu folie se adaugă pişcoturile trecute rapid prin cafeaua aromatizată cu rom. Se pun în tavă unul lângă altul, se adaugă crema, apoi restul de pişcoturi, ultimul strat fiind de cremă. Peste cremă se adaugă cacao cu ajutorul unei site, pentru a avea un aspect uniform. Se lasă la rece pentru câteva ore. Se serveşte rece.
11. Tiramisu cu nuci caramelizate
11. Tiramisu cu nuci caramelizate
11. Tiramisu cu nuci caramelizate
Ingrediente:
- 250 g pişcoturi
- 250 g iaurt grecesc
- 250 g mascarpone
- 250 g frişcă
- 3 linguri zahăr
- 150 g nuci
- 6 linguri pline de zahăr, pentru caramel
- sirop
- cca 150 ml apă
- 2-3 linguri cafea solubilă
- 2 linguri zahăr
Decor
- 100-125 g frişcă
- 100 g nuci
- 4-5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru început, tapetăm o formă de chec cu folie de aluminiu. Punem zahărul într-o crăticioară, iar când acesta este complet topit adăugăm miezul de nucă. Amestecăm bine, astfel încât să îmbrăcăm nucile complet în zahăr, stingem focul şi le răsturnăm pe o foaie de hârtie de copt. Le lăsăm să se răcească complet, după care le băgam într-o pungă de plastic şi le zdrobim cu făcăleţul. Mixăm iaurtul grecesc cu brânză mascarpone şi 3 linguri de zahăr până obţinem o cremă fină. Încorporam cu grijă frişca mixată foarte bine în cremă, iar la sfârşit nucile caramelizate. Pentru sirop, dizolvăm zahărul şi cafeaua solubilă în cca. 150 ml de apă rece. Înmuiem puţin pişcoturile în sirop. Chiar trebuie însiropate foarte puţin că să poată absorbi şi din umezeala cremei. Ormăm un strat de pişcoturi, adăugăm o parte din crema peste care formăm un alt strat de pişcoturi înmuiate în sirop, alt strat de cremă şi un ultim strat de pişcoturi. Închidem tiramisu cu folia de aluminiu şi băgam forma la frigider pentru minimum 6 ore. Îl răsturnăm pe un platou şi îl îmbrăcăm într-un strat subţire de frişcă. Caramelizăm din nou 100 g de nuci, iar când sunt reci, le zdrobim cu făcăleţul şi le pudrăm pe deasupra stratului de frişcă. Servim cu poftă pentru că este delicios!
În speranţa că cele 11 reţete pentru tiramisu sunt pe placul vostru, vă vom surprinde şi cu alte reţete delicioase, în curând. Până atunci, poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!