Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Galuste de aur cu sodou de vin- Arany galuska

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.     Am fost intr-un mare impas la alegerea retetei si pana la urma m-am oprit la aceasta delicatesa ce imbina de fapt doua bucatarii , bucataria romaneasca si cea maghiara si daca sunt doua atunci cu siguranta si preparatul este unul deosebit pe care il recomandam cu tot dragul sa il incercati.
Galuste de aur cu sodou de vin- Arany galuska
Galuste de aur cu sodou de vin- Arany galuska

Ingrediente:

Ingrediente aluat:
500 g faina,
3 galbenusuri ou,
300 ml lapte,
25 g drojdie proaspata,
1 praf de sare,
100 g unt,
coaja rasa de la 1 lamaie,
1 zahar vanilat,
2 linguri zahar,
Ingrediente pentru sirop:
250 ml lapte,
100 gr zahar,
2 plic zahar vanilat,
Alte ingrediente:
150 g nuca macinata,
100 g zahar,
1/4 lingurita scortisoara macinata,
50 g stafide,
50-80 ml vin dulce,
100 g unt topit,
Ingrediente sodou de vin:
500 ml vin alb dulce,
200 ml apa,
coaja rasa de la 2 lamai,
10 linguri zahar,
4 lingurite amidon,
4 galbenusuri de ou,

Mod de preparare:

Preparare aluat:
Incalzim laptele in care dizolvam 2 linguri zahar, zaharul vanilat, praful de sare si in cele din urma adaugam si drojdia proaspata. Punem faina intr-un vas, adaugam galbenusurile de ou, coaja rasa de la 1 lamaie, untul topit si racit si turnam treptat laptele in care am dizolvat si drojdia. Framantam pana aluatul se desprinde de marginea vasului si face besici. Acoperim vasul si lasam la loc caldut sa dospeasca pana acesta isi dubleaza volumul.
In timpul cat aluatul dospeste pregatim nuca cu care vom presara straturile de aluat.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul tos si 1/4 lingurita scortisoara macinata.
Stafidele le punem la inmuiat intr-o cana peste care turnam vin alb dulce cat sa le acopere si le lasam pana o sa le presaram deasupra aluatului.

Preparare:

Aluatul a dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si cu ajutorul unui sucitor il intindem de grosimea degetului aratator.
Decupam cu o forma rotunda cu diametrul de 4 cm aluatul si il punem deoparte.
Topim  100 g unt si il infierbantam.
Cercurile de aluat le asezam in tava detasabila rotunda unul langa altul si le ungem deasupra din abundenta cu untul fierbinte.
Presaram aluatul uns cu o parte din nuca si stafidele pe care le scoatem din vin.
Punem deasupra inca un rand de aluat decupat pe care il ungem din nou cu untul fierbinte, presaram restul de nuca si introducem tava in cuptorul pe care l-am incalzit in prealabil.
Lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu se mai prinde aluat de acesta.

Sirop de lapte 

Inainte de a scoate tava din cuptor turnam deasupra aluatului copt siropul de lapte pe care il preparam in felul urmator: punem 250 ml lapte cu 100 g zahar si 1 pastaie de vanilie la fiert pana zaharul se topeste.
Acest sirop il vom turna deasupra aluatului copt putin cate putin pe toata suprafata si apoi vom da inapoi tava la cuptor pentru circa 10 minute.
Dupa 10 minute se scoate tava de la cuptor si se lasa la racit .

Preparare sodou de vin:

Punem 400 ml vin alb dulce impreuna cu coaja rasa de la 2 lamai sa dea cateva clocote. Separat intr-o cratita punem 4 galbenusuri de ou, 10 linguri zahar, 3 lingurite amidon si amestecam usor cu telul adaugand treptat 200 ml apa rece pana la omogenizare. Deasupra acestei compozitii de galbenusuri turnam in fir subtire vinul fiert cu coaja de lamaie amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Punem compozitia rezultata la foc si fierbem pana aceasta se ingroase.
Servire:
Pe fiecare farfurie se pun 2-3 bucati galuste de aur pe care le veti innobila din abundenta cu sodoul de vin ….

Pofta Buna !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!