Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de cartofi si sfecla rosie

Retete si gust
Cartoful este printre cele mai folosite legume de la noi din tara, dar, asezonat cu sfecla rosie, valoarea nutritiva a unei ciorbe de legume creste considerabil. Chiar daca ciorba de cartofi se poate prepara ca atare, adaugati si sfecla rosie pentru a beneficia asa cum se cuvine de leguma.
Ciorba de cartofi si sfecla rosie
Ciorba de cartofi si sfecla rosie
Ingrediente:
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- zarzavat de supa
- o sfecla rosie de 500 g
- 250 g cartofi
- verdeata
- 1 ardei gras
- 3 rosii mijlocii
- sare.
Mod de preparare:
Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, verdeata, sare.
Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se da oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa cruda in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama.
Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste.
Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si smantana.
Se poate prepara și cu carne, însă fiindcă are atât de multe legume și verdețuri, o putem consuma ca atare, fiind mai ușoară pentru digestie. Această ciorba este suficient de sățioasă și hrănitoare.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/104548/ciorba-ucraineana-de-sfecla-loboda-si-varza-rosie/
Se poate prepara și cu carne, însă fiindcă are atât de multe legume și verdețuri, o putem consuma ca atare, fiind mai ușoară pentru digestie. Această ciorba este suficient de sățioasă și hrănitoare.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/104548/ciorba-ucraineana-de-sfecla-loboda-si-varza-rosie/
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!