Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa de ceapă

Retete si gust
Supa de ceapă este una din delicatesele pe care ni le oferă bucătăria franceză. Simplu de făcut, este un fel de mâncare deosebit, rafinat si savuros.
Supa de ceapă
Supa de ceapă
Ingrediente:
600 gr. ceapă albă
3 linguriţe de zahăr
2 căţei de usturoi
1 lingură de suc de lămâie
100 g caşcaval ras
8 felii de pâine 
2 linguri ulei de măsline, un praf de sare
boabe de piper negru
Ingrediente pentru supă :
4 cartofi medii
3 morcovi medii
2 bucăţi medii  de păstârnac
2 cepe medii
1 ţelină micuţă
Mod de preparare:
Legumele se curată, se spală şi se pun într-o oală cu apă rece, în 3 – 4 litri de apă peste care se presară un praf de sare. Legumele pentru supă se pun la fiert, la foc mediu, timp de 30 minute. Supa este gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în bucăţelele de cartofi, fără ca acestea să se sfărâme.
Se curăţă ceapa şi se taie ceapa în două, pe lungime, apoi tai-o în felii, apoi taie feliile în două. Se încinge uleiul într-o tigaie înaltă şi se căleşte la foc mic aproximativ 25 minute, până când se înmoaie, dar cu atenţie să nu se ardă, apoi se adaugă zahăr, sare, piperul proaspăt măcinat. Se continuă călirea cepei timp de 10 minute, până când căpătă o culoare maro-auriu frumoasă.
Se adăugă supa fierbinte şi se fierbe timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi. Se condimentează cu sare şi piper şi se aromatizează cu suc de lămâie.
Feliile de paine se prăjesc sub grill timp de câteva minute, până se îngălbenesc.
Supa de ceapă se împarte în boluri individuale, potrivite pentru pus în cuptor,  se înmoaie pâinea prăjită şi se presară caşcaval ras.
Se pun in cuptor timp de 5 minute şi de îndată ce brânza s-a topit, se serveşte imediat.
Se asezonează cu piper proaspăt măcinat si pătrunjel.
Poftă bună!
Deşi nu are un specific aparte, împrumutând foarte multe elemente din secretele culinare ale celorlalte zone, bucătăria Bărăganului a reuşit să transforme ingredientele uzuale în adevărate delicatese. În rândurile de mai jos puteţi descoperi câteva reţete delicioase cu brânză şi cartofi, pe care gospodinele le prepară cu multă migală

Citeste mai mult: adev.ro/pbbrpx
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!