Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui cu usturoi

Retete si gust
Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged și cu o explozie de arome fabuloase.
Pui cu usturoi
Pui cu usturoi

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui tăiat în bucățele
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 55 g zahăr brun
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingură piper negru
  • 1 linguriță sare
  • o mână de coriandru proaspăt tocat fin
  • 1 castravete feliat
  • 1 ardei iute roșu tăiat mărunt

    Mod de preparare:

    Într-un vas puneți puiul tăiat, usturoiul, zeama de lămâie, sarea, piperul și zahărul brun. Amestecați pentru combinarea aromelor, acoperiți și lăsați la frigider 1 oră. Dacă nu aveți timp să lăsați la marinat, puteți să îl gătiți și imediat.
    Într-o cratiță care nu lipește, pe foc mic spre mediu, gătiți puiul, în tranșe, ca să nu stea înghesuit și să riscați să nu se pătrundă complet și în mod egal, amestecând din când în când.
    Scoateți puiul din cratiță. Turnați marinata rămasă în vas și fierbeți-o ușor la foc mic, până se mai îngroașă și capătă consistența unui sos, a unei glazuri.
    Puneți puiul înapoi în cratiță, împreună cu coriandrul și ardeiul iute tocat mărunt. Amestecați de 2 ori ca să se glazureze puiul și să se combine aromele.
    Serviți alături de un orez simplu – peste care turnați din belșug sosul din cratiță – și castravetele feliat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!