Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PÂINE APERITIV PICANTĂ CU MĂLAI

Retete si gust
În cazul rețetei pe care v-o propun acum, se poate consuma și ca atare, ca aperitiv, pentru că este foarte hrănitoare și complexă ca gust, având în compoziție ouă, lapte, brânză și ardei iute, care îi conferă personalitate. Se potrivește la micul dejun, împreună cu un pahar de iaurt.
PÂINE APERITIV PICANTĂ CU MĂLAI

PÂINE APERITIV PICANTĂ CU MĂLAI

Ingrediente:
  • 375 grame făină albă
  • 225 grame mălai
  • 75 grame zahăr
  • O linguriță sare
  • 4 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă
  • 480 ml lapte
  • 100 grame unt topit
  • 120 grame cașcaval răzuită
  • 2-3 felii de ardei iute
Mod de preparare: Primul lucru, aprindem cuptorul la 180 de grade, adică la foc mediu. Pregătim o tavă dreptunghiulară cu pereți înalți, pe care așezăm hârtie de copt. Într-un bol mare amestecăm ingredientele uscate, cu ajutorul unui tel. Asta înseamnă făina, mălaiul, zahărul, sarea și praful de copt.

În alt bol amestecăm ingredientele lichide, adică ouăle, laptele și untul topit, tot cu telul. Turnăm amestecul lichid peste cel uscat și omogenizăm cu telul. Nu trebuie să exagerăm cu amestecatul, ca să nu se dezvolte glutenul din făină și să nu rezulte o pâine vârtoasă.

Mixăm doar până dispar urmele de făină uscată. Vom obține o compoziție destul de subțire, cam ca aluatul de clătite. Turnăm aluatul în tavă. Așezăm feliile de ardei iute deasupra, iar la final presărăm cașcavalul răzuit.

Introducem tava la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 40-45 minute, până se rumenește, iar o scobitoare introdusă la mijloc iese curată.

Scoatem pâinea din tavă și o lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi o putem servi, tăiată în bucăți, mai mici, sau mai mari...

Să aveți poftă!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!