Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Melci prajiti in aluat

Retete si gust
Inainte de a fi preparati, melcii trec prin mai multe etape: sunt scosi din carcasa, sunt spalati, curatati, fierti, iar de abia apoi prajiti intr-un aluat de clatite. Oricum, intreaga operatiune care dureaza cateva ore merita, daca va plac molustele.
Melci prajiti in aluat

Melci prajiti in aluat

Ingrediente:
- 3 duzini de melci,
- un pahar otet,
- o lingura de sare,
- un pahar cu vin,
- o ceapa,
- un morcov,
- 3 catei de usturoi,
- cimbru,
- dafin,
- sare,
- 10 boabe piper,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- o lingurita de ulei,
- o lingura de arpagic tocat,
- 100 g untura sau ulei.

Mod de preparare:

1. Se spala melcii bine in mai multe ape.
2. Daca au capac acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
3. Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie.
4. Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve.
5. Se scurg si se spala in mai multe ape.
6. Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper. Cand incep sa fiarba, se ia spuma de 2 - 3 ori. Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici 3 ore.
7. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare.
8. Inainte de a se pune la prajit se adauga albusul batut spuma si arpagicul taiat fin.
9. Cu un sfert de ora inainte de a servi, se iau cate 8 - 10 melci odata, se moaie in aluat, se intorc cu o furculita pentru a se acoperi complet si se introduc in untura incinsa.
10. Se repeta operatiunea de 2 - 3 ori pana se prajesc toti melcii.
11. Trebuie sa se procedeze repede, pentru ca primii melci sa nu stea prea mult la o parte, pana sunt ultimii gata.

Se servesc fierbinti, cu o garnitura de patrunjel putin prajit in untura.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!