Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Frikadeller – chifteluțe daneze

Retete si gust
Chiftelutele daneze, Frikadeller sunt considerate de danezi fel de mancare national, fiind preferatele acestora pentru cina, dar si pentru un pranz delicios.
Frikadeller – chifteluțe daneze
Frikadeller – chifteluțe daneze

Ingrediente:

Pentru chifteluțe
  • 1 felie de pâine
  • 185 ml lapte
  • 230 g carne de vită tocată
  • 300 g carne de porc tocată
  • 3 linguri de făină
  • 2 ouă
  • 1 și 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 2-3 cepe verzi tocate
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță de salvie
  • ulei de măsline
  • unt
Pentru sos
  • 1-2 linguri de sos rămas de la chifteluțe
  • puțin unt
  • 3 linguri de făină
  • 180 g smântână pentru gătit
  • sare și piper
  • 1 lingură sos de roșii

    Mod de preparare:

    Înmoaie pâinea în puțin lapte. Combină într-un vas carnea de porc, cea de vită și ceapa tocată mărunt. Adaugă pâinea, făina, ouăle bătute, condimentele și restul de lapte. Amestecă cu mâinile bine. Formează chiftele micuțe și rotunde.
    Topește la foc mic un pic de unt într-o tigaie mare. Prăjește chiftelele, în serii, până se pătrund, la foc mediu spre mare – circa 3-5 minute pe fiecare parte.
    Între timp fă sosul.
    Toarnă niște sos lăsat de chifteluțele din tigaie într-o crăticioară medie, adaugă-i făina și jumătate de linguriță de unt. Adaugă treptat smântâna pentru gătit, amestecând continuu. Când se omogenizează, adaugă sosul de roșii, sare și piper după gust. Dă de pe foc după 2-3 minute.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!