Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

Retete si gust
Va prezint o reteta simpla si delicioasa. Mancarea la cuptor este simplu de realizat, o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore si aromele te invaluiesc brusc, mai tarziu, pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va aduce ragazul binemeritat. Este magic sa gatesti la cuptor.
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

INGREDIENTE:

  • ciolan de porc crud
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • o lingura de miere
  • chimion
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • morcov
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei masline
  • vin alb
  • 100 ml supa de legume
  • boia afumata
  • o lingura rosii pasta de rosii

    MOD DE PREPARARE:

    In prima etapa se cresteaza ciolanul pe toate partile sa ajungem bine in stratul de grasime care sa se poate elibera de dupa soric si sa aduca crocantul de care avem nevoie. Se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , se stropeste un fir de ulei de masline si se da la cuptor o ora la 180-190 de grade.

    Vom obtine asa o carne cu un soric crocant bine rumenita, peste care dupa o ora adaugam amestecul de supa de legume cu vin alb - o cana buna, turnam peste o lingura de miere si legumele toate tocate mari. Ceapa poate fi si necuratata, la fel si morcovul, usturoiul se taie in bucati mari, totul este sa fie spalate bine si uscate, la genul acesta de sosuri legumele lasate intregi dau un gust si mai bun, mai rustic.

    Se demareaza etapa a doua lasand friptura la cuptor la 150 de grade timp de 4-5 ore, la temperatura mica si timpul indelungat vor fragezii carnea, ea va ramane crocanta la exterior si va fi moale si se va desface pe fibre la interior. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie .

    Este genul de mancare care cere timp dar se face singura, puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!