Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Bucte cu gem de visine

Retete si gust
Nu sunt pofticios de fel, insa de cand am vazut buctele astea cu gem de visine nu am mai avut liniste. Aluatul este minunat si se lucreaza foarte bine cu el, iar gustul este deosebit.
Bucte cu gem de visine

Bucte cu gem de visine


Ingrediente:

500 gr faina
100 gr zahar
2 oua
200 ml lapte
50 gr unt topit
1 lingura iaurt gras
7 gr drojdie uscata
extract de vanilie
1 borcan dulceata visine
1 galbenus + 2 linguri lapte


Mod de preparare:

Pregatim mai intai aluatul. Amestecati faina cu drojdia, adaugati ouale batute usor, laptele in care am dizolvat zaharul, vanilia si iaurtul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin untul topit. Cantitatea de faina poate varia cu plus/minus 50 gr, in functie de gradul de absortie, de cat de mari sunt ouale, etc. Obtinem un aluat maleabil  care nu se lipeste de maini, si pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si il modelam formand o bila de aluat.
Impartim aluatul in 12 parti egale pe care le modelam sub forma unor bilute. Va puteti ajuta de un cantar de bucatarie ca sa fiti siguri ca vor fi egale.
Intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Punem in mijloc o lingurita de gem de visine.
Strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta si le presam ca sa nu se desfaca.
Le intoarcem cu legatura in jos si leasezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit inca 30 minute.
Ungm pe toata suprafata cu galbenus de ou batut cu lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 40 minute. 
Foarte bune, fragede, pufoase si merg facute cu diverse umpluturi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!