Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supă de ciuperci cu cartofi

Retete si gust
Ca ciupercile după ploaie - aşa apar beneficiile unei supe calde de ciuperci mâncate cu cei dragi atunci când afară este frig. Aceste legume sunt o sursă valoroasă de proteine şi de fibre, au un preţ accesibil în general.
Supă de ciuperci cu cartofi
Supă de ciuperci cu cartofi
Ingrediente:
  • 250 g ciuperci de câmp
  • 250 g ciuperci gălbiori
  • 750 g de cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de ţelină
  • o jumătate de praz
  • pătrunjel
  • 50 g de bacon
  • 1 ceapă medie
  • 1 frunză de dafin
  • 1 litru de apă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • nucă de muscat rasă
  • o linguriţă de făină de grâu
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt. Ciupercile se spală bine şi se lasă la scurs, gălbiorii se spală în două ape. Se pun deoparte 4 ciuperci de câmp şi 10 gălbiori, iar restul se mărunţesc cu cuţitul. Se încălzeşte în tigaie o lingură de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile mărunţite. Apoi se presară un puţină făină de grâu peste. Separat se curăţă şi taie cartofii cuburi, morcovul, felia de ţelină, prazul. Acestea se călesc împreună cu bucăţelele de bacon. Se adaugă la fiert şi foia de dafin. Atunci când ingredientele sunt aproape fierte se scoate foia de dafin şi se adaugă ciupercile de câmp şi gălbiorii întregi până dau în clocot. Când au fiert se scot cu o paletă ciupercile întregi şi se adaugă amestecul din ciuperci şi ceapă. Se dau la blender. Apoi se adaugă ciupercile întregi şi se mai dau într-un clocot. Se asezonează cu piper, sare, pudră de nucă de muscat şi pătrunjel.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!