Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta rapida cu sunca si cascaval

Retete si gust
Foarte buna aceasta placinta, si ca un aperitiv frumos si delicios. Aluatul este ceva mai interesant, fiindca este cu drojdie si are textura mai moale. Macul de deasupra sunt potrivite si ii dau un gust in plus, mai ales ca arata si frumos. I-as zice si economica, dar totusi merge in ea o cantitate mare de cascaval si sunca, care nu sunt chiar ieftine.
Placinta rapida cu sunca si cascaval

Placinta rapida cu sunca si cascaval


Ingrediente:
Lapte 400 ml
Drojdie proaspata 25 g
Faina 600 g
Oua 4 buc
Ulei 160 ml
Gris 2 linguri
Sare 1 lingurite
Sunca 500 g
Cascaval 300 g
Mac 2 linguri

Mod de preparare:

Pas 1
Laptele cald se amesteca cu drojdia. Intr-un bol se masoara cantitatea de faina, apoi adaugati la ea laptele cu drojdia, ouale, uleiul, sarea. Amestecati bine cu un tel sau lingura sa nu fie cocoloase.
Pas 2
Aluatul iese ceva mai gros, ca o smantana.
Pas 3
Asterneti tava de aragaz cu hartie de copt. Turnati jumatate de aluat in ea si il nivelati. Presarati grisul pe toata suprafata.
Pas 4
Aranjati peste aluat sunca taiata felii subtiri - va ajuta mult daca o luati gata feliata.
Pas 5
Urmeaza un strat de cascaval dat prin razatoarea mare.
Peste cascaval un strat de sunca +1 strat de cascaval +1 strat de sunca.
Pas 6
Apoi turnati restul de aluat pe toata suprafata si atent il intindeti cu o lingura, sa acopere perfect umplutura.
Pas 7
Presarati macul deasupra, lasati placinta 20-25 de minute sa creasca. In acest timp preincalziti cuptorul la 160-180 de grade.
Pas 8
Se coace timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi o scoateti si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 9
Feliati si serviti cu mare placere, este buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!