Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta greceasca cu lapte

Retete si gust
Vă prezentăm o rețetă delicios de buna, în cele mai bune tradiții ale bucatelor grecești. Reteta de placinta cu lapte si gris e traditional greceasca, bogat insiropata si foarte cremoasa. Sigur vei regreta ca n-ai descoperit-o mai devreme.
Placinta greceasca cu lapte

Placinta greceasca cu lapte

Ingrediente:

un pachet foi pentru placinta, 160 g gris, 1 L lapte, 4 galbenusuri, 2 oua, 150 g zahar, esenta vanilie, coaja unei portocale, 200 g unt,

Pentru sirop:

1 L apa, 500 g zahar, 3 linguri miere, un baton scortisoara, 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
  1. Pune laptele pe foc, cu o bucata cat mai mare din coaja de portocala. Separat, bate cele 4 galbenusuri cu cele 2 oua si cu zaharul. Adauga grisul peste lapte si amesteca timp de 1-2 minute.
  2. Toarna galbenusurile foarte treptat in amestecul de lapte si gris, amestecand constant si energic. Dupa ce ai terminat de incorporat galbenusurile, mai amesteca un minut, apoi adauga esenta de vanilie si o lingura de unt topit. Amesteca din nou, acopera cratita si las-o deoparte.
  3. Unge o tava termorezistenta cu unt, si asaza 10 foi de placinta alternativ, in cruce, una cate una, ungandu-le bine pe fiecare cu untul ramas, topit la microunde. Scoate coaja de portocala si toarna intreaga cantitate de crema in tava.
  4. Unge bine cu unt si impatureste marginile foilor, ramase in afara tavii, incat sa acopere crema. Asaza o ultima foaie de placinta deasupra intregii tavi, indoita la mijloc. Unge-o si pe aceasta bine cu unt si aranjeaz-o la colturi, incat sa nu iasa in afara tavii.
  5. Taie placinta patratele superficial, cu grija sa nu iasa crema prin taieturi. Pune putin unt topit in taieturile facute cu cutitul, apoi stropeste placinta cu cateva picaturi de apa.
  6. Da placinta greceasca la cuptor pentru ~ o ora, sau pana se rumeneste bine. Pune apa intr-o cratita, cu zaharul, batonul de scortisoara si cu jumatatea de lamaie. Lasa siropul sa fiarba 2-3 minute, apoi stinge focul, adauga mierea si lasa-l sa se raceasca.
  7. Scoate placinta, las-o sa se raceasca 10 minute si insiropeaz-o din belsug. Serveste-o 3-4 ore mai tarziu.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!