Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mamaliguta cu Chiftelute in Sos

Retete si gust
Azi nu am avut timp de stat prea mult prin bucatarie, dar de mancat tot trebuia sa mancam. Asa ca am ales o reteta rapida si foarte buna. Dar nu a fost tocmai rapida. dar a fost foarte buna.
Mamaliguta cu Chiftelute in Sos
Mamaliguta cu Chiftelute in Sos

Ingrediente:

Pentru mamaliga pripita:
300 g faina de malai
1,5 l apa
1 lingurita sare
Pentru chiftelute:
500 g carne tocata 
1 cartof potrivit 
2 felii de paine, fara coaja, mai veche de 1 zi 
50- 100 g cascaval ras
2 oua
4- 5 catei de usturoi 
1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
1 legatura de marar verde, tocat marunt
1 legatura de ceapa verde
sare
piper
faina
ulei pentru prajit
Pentru sos:
1 ceapa
1 cutie de rosii pasate 
1 lingurita zahar
1 lingurita busuioc
1 foaie de dafin
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Pentru mamaliga:
o  mamaliga buna se obtine intr-un ceaun. Daca nu aveti, atunci puneti apa la fiert, intr-un vas. Cand apa este fierbinte, adaugati sarea si presarati putina faina de malai.

La primele clocote, puneti sub forma de ploaie cate o mana de malai, amestecand continuu cu un facalet, reducand focul la mic. Deoarece faina de porumb se ingroasa la fiert, cand vi se pare destul de deasa nu mai adaugati faina, dar continuati sa amestecati mai departe, aducand cu facaletul mamaliga dinspre peretii vasului, spre centru.

Procedati asa pana ce mamaliga este destul de fiarta si ingrosata apoi, luati vasul de pe foc. Mamaliga pripita are o consistenta mai moale decat cea fiarta.
Pastrati la cald.

Pentru chiftelute:
Treceti de doua ori carnea prin masina de tocat - daca nu folositi carne gata tocata - impreuna cu cartoful, usturoiul, ceapa si verdeata. Adaugati painea inmuiata in apa si stoarsa bine, cascavalul ras, ouale si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Formati bilute de marimea potrivita, treceti-le prin faina si rumeniti-le de jur-imprejur, in ulei incins.

Pentru sos:
Caliti ceapa tocata in 2- 3 linguri de ulei incins si tot atata apa, pana se inmoaie usor. Adaugati rosiile pasate cu sosul de rosii cu tot, putina apa si fierbeti acoperit, la foc mic, 20 min.

Puneti foaia de dafin, zaharul, busuiocul, lasati inca 5 min pe foc, iar la sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust. Inglobati chiftelele prajite si lasati sa dea cateva clocote.

Serviti calde -mamaliguta- alaturi de chiftele si sos.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!