Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vinete la cuptor impanate cu usturoi

Retete si gust
Desi nu este foarte dietetica, este divina si foarte simplu de facut. Vinetele se numara printre legumele mele preferate, le mananc cu placere, iar una dintre mancarurile cu vinete este chiar aceasta reteta pe care eu o pregatesc mai ales in post. Daca si voua va plac retetele cu vinete, nu ratati reteta. Sunt minunate!
Vinete la cuptor impanate cu usturoi

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 3-4 catei mari usturoi
  • 100-125 ml ulei 
  • 1 cana apa 
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

    Mod de preparare:

  • Spalam vinetele si apoi taiem fasiute din coaja, pe lungime, astfel incat sa rezulte o vanata cu o dunga de coaja si una fara coaja. Le taiem pe lungime in doua jumatati si apoi fiecare jumatate o mai taiem inca o data pe lungime in doua. Frecam bucatile de vanata cu sare si le lasam intr-o sita cca 30 de minute.
  • Curatam cateii de usturoi si ii taiem in fasiute subtiri.
  • Cu ajutorul unui cutit ascutit crestam vinetele din loc in loc si le impanam cu usturoi.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim bucatile de vanata cateva minute pe fiecare parte.
  • Vinetele absorb destul de mult ulei, asa ca daca mai este nevoie, mai adaugati ulei.
  • Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie, imediat dupa ce se rumenesc, si le lasam sa se raceasca cca 5-6 minute.
  • Asezam vinetele intr-o cratita mare fara ulei.
  • Adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1 cana mare de apa, iar printre vinete punem frunzele de patrunjel, intregi.
  • Punem cratita pe foc mic pentru 30 minute. Dupa 15 minute intoarcem vinetele pe cealalata parte.  Dupa 30 minute de fierbere, bagam cratita in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru inca  10-15 minute sau pana cand bucatile de vanata sunt rumenite uniform.
  • Dupa ce vinetele s-au copt, scoatem cratita din cuptor, o inclinam cu grija si scurgem surplusul de ulei.
  • Servim vinetele impanate cu usturoi, calde. Sunt delicioase!
  • Sunt extraordinare aceste vinete la cuptor. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!