Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sarmale cu frunze de gulii în sos de roșii

Retete si gust
Sarmale cu frunze de gulii în sos de roșii, rețetă pas cu pas. Cum se pregătesc niște sărmăluțe în foi de gulii fierte în sos de roșii. După gustul nostru, au ieșit mai bune decât cele cu varză și categoric și decât cele în foi de viță. Sunt fine, au o savoare aparte iar frunzele nu sunt la fel de aspre ca cele de viță de vie.
gulii
Sarmale cu frunze de gulii în sos de roșii

Ingrediente:

  • 20 de frunze de gulie, mari
  • 500 de grame de carne tocată de porc
  • 200 de grame de ceapă tocată
  • 2 linguri de ulei
  • 50 de grame de orez
  • 300 de grame de bulion de roșii concentrat
  • 1 legătură de mărar tocat mărunt
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 linguriță de paprika dulce
  • sare și piper negru

Mod de pregatire:

1. Într-o tigaie încăpătoare, se încinge pe foc mediu uleiul, apoi se adaugă ceapa tocată și un praf de sare. Se amestecă, se reduce focul și se călește ceapa timp de 7-8 minute, până începe să devină translucidă, semn că s-a înmuiat. Se adaugă orezul, se amestecă bine și se mai călește totul cam 2 minute.
2. Se adaugă în tigaie 2-3 linguri din cantitatea totală de bulion de roșii, 1 linguriță de paprika dulce. Se amestecă totul rapid, până se omogenizează, apoi se oprește focul și se trage deoparte, să se răcorească.
4. Cât timp ceapa se călește pe foc mic, se pune pe foc o oală cu 4-5 litri de apă. Se pregătește alături un castron încăpător cu apă rece. Până ce apa din oală fierbe, se spală bine frunzele de gulie, care trebuie alese mari și frumoase. Cotoarele lungi se îndepărtează.
5. Când apa din oală clocotește, se adaugă 1 lingură de sare. Se amestecă, apoi se adaugă frunzele de gulii, toate deodată. Se apasă cu o spumieră, ca să intre toate frunzele în apa fiartă. Se țin pe foc 1-2 minute, apoi se scot cu spumiera, se scurg și se pun în castronul cu apă rece.
6. Se scot frunzele din castronul cu apă rece și se întind pe șervete curate de bucătărie, să se zvânte. Acum putem trece la asamblarea sarmalelor.

7. Nu e nicio diferență între modul de asamblare al acestor sărmăluțe în frunze de gulii și al altor sarmale. Se împăturesc exact la fel.Toate bucățile de cotoare cât și frunzele mai mici se păstrează deoparte.

8. Într-o oală de dimensiune potrivită, dar fiind că nu avem foarte multe sarmale, se așterne un strat uniform din cotoarele și frunzele mai mici de gulii, tocate mărunt. Deasupra acestora se aranjează sarmalele. Se adaugă tot bulionul de roșii concentrat și se completează cu apă fierbinte, atât cât să acopere sarmalele cam de 4 degete.
9. Deasupra sarmalelor am așezat o farfurioară curată, care să le împiedice să se ridice din lichid în timpul fierberii. Le-am fiert cu capacul așezat pe o parte, la foc mic, timp de 2 ore. În prima oră, am verificat de vreo două ori, să nu scadă lichidul, competând cu apă fierbinte. În a doua oră, am permis lichidului să scadă până a ajuns la nivelul sarmalelor. După trecerea timpului de gătire, am oprit focul și am lăsat sarmalele sub capac 30 de minute, apoi le-am servit. La masă, lângă aceste sarmalute in frunze de gulii, am oferit pâine și smântână. Au fost pur și simplu delicioase.
Am adăugat în farfurie și sosul de roșii gustos care s-a format în oală și ne-am bucurat de o aromă delicioasă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!