Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulada cu nuci

Retete si gust

Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei cu cocos, pe care toti iubitorii de nuca o vor adora! Din aceste cantitati vor iesi doua rulade.
Rulada cu nuci
Rulada cu nuci

Ingrediente:
  • 400 grame nuca macinata
  • 5-6 linguri biscuiti simpli macinati
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • Un varf de cutit sare

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri fierte, tari
  • 200 grame unt moale
  • 5 linguri zahar pudra
  • O lingura cu varf lapte praf
  • O lingurita esenta de vanilie
  • Un varf de cutit sare
Mod de preparare:                                                                                                                1. Mai intai pregatim crema. Fierbem 3 oua cam 12 minute, ca sa fim siguri ca vor fi tari. Le curatam si le lasam sa se racoreasca. 2. Frecam untul moale cu o lingura de lemn, impreuna cu zaharul pudra, sarea si vanilia. Adaugam galbenusurile de ou date prin sita, omogenizam foarte bine. La final punem si laptele praf, mai amestecam putin si crema e gata.

3. Amestecam intr-un bol mare nuca macinata, biscuitii macinati, sarea si cele 2-3 linguri de cacao.

4. Clocotim laptele. Stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam ca sa se dizolve zaharul. Turnam laptele fierbinte peste mixul de ingrediente uscate din bol. Amestecam mai intai cu o lingura de lemn, apoi framantam cu mana, pana se leaga compozitia ca un aluat.

5. Impartim aluatul in doua bucati egale. E important sa lucram cu aluatul cald, ca sa nu crape. Ungem compozitia cu o lingurita de ulei ca sa nu se lipeasca de sucitor. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, pe folie alimentara, pana la o grosime de 4-5 mm.

Incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara, cu dimensiuni cam de 25/30 cm, ca sa rezulte un rulou cat mai frumos la final.
6. Intindem jumatate din crema peste blat. Rulam cu grija rulada, cu crema la interior. Invelim ruloul in folie alimentara si il dam la rece, ca sa se intareasca si sa se poata taia cu usurinta.

Repetam operatiunile si cu cealalta jumatate de aluat.
7. Rulada se taie bine racita, cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!