Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Drob de miel

Retete si gust
Azi, însă, vă propun un drob de miel ca la carte, cu prapure și ouă fierte.”Amintire milenară a Paștelui Ortodox, numit pe alocuri ”plăcintă de cighir”, drobul este "festivul" a mesei pascale. Carnea mătăsoasă a măruntaielor, voalul incinerat al prapurelui, totul celebrează.
Drob de miel
Drob de miel

Ingrediente:

  • 550 de grame de organe de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină)
  • 2 legături mari de ceapă verde, atât partea albă cât și frunzele
  • 2 legături mari de usturoi verde, atât partea albă cât și frunzele
  • 1 ceapă mică
  • 4 ouă fierte tari, decojite
  • 4 ouă mari, crude
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 legături de mărar verde
  • puțină leurdă
  • 1 lingură de ulei
  • 80 de grame de unt
  • sare și piper după gust
  • prapurele de miel

Mod de preparare:

1. Organele de miel se taie în bucăți, se curăță de cheaguri de sânge, pielițe, etc. Prapurele se spală cu delicatețe și se păstrează într-un castronel cu apă până ne ocupăm de restul ingredientelor.
2. Se toacă rondele ceapa și usturoiul verde, colectând separat partea albă și cea verde deschis de frunzele tocate, de care vom avea nevoie mai târziu.
3. Se încinge pe foc mediu o tigaie/cratiță încăpătoare, se adaugă uleiul și imediat 60 de grame de unt. După ce untul se topește, se adaugă partea albă și cea verde deschis a cepei și usturoiului, călindu-le pe foc domol până se înmoaie.
4. După ce ceapa și usturoiul s-au înmuiat, se adaugă organele, începând cu inima, după 2-3 minute plămânii și splina, după alte 3-4 minute rinichii și în final ficatu, care nu va avea nevoie de mai mult de 4-5 minute de gătire. Se călesc organele și se lasă să se răcească bine.
5. Se trec toate organele călite prin mașina de tocat,  colectându-le într-un castron încăpător, în care se va adăuga și ceapa călită și neapărat tot untul topit care ar fi putut rămâne în tigaie. Se pornește cuptorul și se fixează la 180 de grade celsius.
6. Se adaugă frunzele tocate de ceapă și usturoi, apoi pătrunjelul și mărarul tocate fin. Se amestecă și se adaugă pe rând ouăle crude, unul câte unul, amestecând după fiecare, până la obținerea unei compoziții păstoase. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Montarea în formă

7.  Se unge cu puțin unt o formă lunguiață de 25×12 cm. Dacă prapurele e destul de mare, se poate tapeta forma complet cu acesta. Se vor răsfrânge marginile prapurelui spre exterior și se acoperă compoziția cu acestea la final. Dacă e prea mic prapurele, îl vom folosi doar pentru a acoperi drobul înainte de a-l da la copt.
8. Se distribuie 1/2 din cantitatea de compoziție în formă, se presează cu dosul unei linguri și se nivelează bine. Se aranjează deasupra ouăle fierte tari, pe lungime. Se acoperă cu restul de compoziție. Se presează bine cu dosul lingurii ca să nu avem goluri în formă. Se nivelează deasupra și se acoperă cu prapurele. Se dă imediat la cuptorul preîncălzit la 180°C.
9. Se coace acest drob de miel timp de 45-50 de minute. În final, vom observa ca de jur împrejur, drobul nu mai aderă de pereții formei și e frumos rumenit deasupra. Se lasă să se răcească în formă și se consumă rece, de la frigider, alături de alte aperitive festive, brânzeturi și verdețuri. Poftă mare!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!