
Mai este putin pana la 1 mai, iar gratarul nu trebuie sa lipeseasca din
meniul tau. Iata o reteta simpla, dar delicioasa de costite de porc la
gratar, pe care este musai sa le prepari in aceasta zi.
![]() |
Costite de porc |
Ingrediente:
- 500g costite de porc
- 3 catei de usturoi
- 5 grame zahar
- 1 lingurita paprika dulce
- 1/2 lingurita pudra de chili
- 100g zahar brun
- 100 ml otet balsamic
- 100g ketchup
- 50g sos de chili
- 50g sos Worcestershire
- 10ml suc de lamaie
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 10g pudra de mustar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprika, pudra de chili si usturoiul pisat foarte marunt. Asezoneaza costitele de porc cu sare si piper si apoi adauga amestecul de condimente. Maseaza-le foarte bine pentru a se intinde uniform. Pune costitele intr-un castron bine acorperit si lasa-le peste noapte la rece.A doua zi, amesteca intr-un bol zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, ceapa si mustarul. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora. Dupa ce a fiert lasa-l sa se raceasca, apoi paseaza-l la blender. Incinge gratarul. Asaza costitele si unge-le cu cateva linguri din sosul preparat anterior. Intoarce-le de pe-o parte pe alta continuand sa le ungi cu sosul preparat. Rumeste bine costitele, pana cand sunt bine patrunse.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.