Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă de varză cu afumătură de porc

Retete si gust

Este sezonul cărnurilor afumate și al verzelor murate, așa că oricând își poate face loc în meniul oricui, o delicioasă ciorbă de varză ardelenească, cu afumătură de porc.
Ciorbă de varză cu afumătură de porc
Ciorbă de varză cu afumătură de porc

Ingrediente:
  • 1 varză murată, de mărime medie
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină de țelina, mică
  • 1 cartof
  • 1-2 ardei roșii
  • 500 g ciolan de porc dezosat și afumat
  • 750 g coastă de porc afumată
  • pătrunjel
  • mărar
  • piper
  • 3 gălbenușuri 
  • 500 g smântână
  • 3 l apă
  • 1 l zeamă de varză
     
Mod de preparare:
Se scurge varza și se toacă fideluță, apoi se călește în puțin ulei de măsline.
Se amestecă pe foc, pentru câteva minute, apoi se adaugă apa și se lasă la fiert.
Legumele curățate și tocate în cuburi, se călesc în restul de ulei, apoi se adaugă peste varză.
Carnea porționată în bucăți mai mici se clătește din abundență cu apă fierbinte, apoi se adaugă în vasul de pe foc.
Se adaugă și zeama de varză și se lasă ciorba să fiarbă până când carnea se desface de pe os.
Ardeii se adaugă în ciorbă, mai spre final de fierbere, pentru a se menține mai crocanți.
Cartoful se adaugă tot spre final de fierbere,curățat și tocat în cuburi, pentru a mai diminua din gustul sărat al ciorbei.
Se amestecă gălbenușurile cu smântâna, puțin piper măcinat, se diluează cu puțină zeamă fierbinte și se toarnă în ciorbă, cu 5-6 minute înainte de a stinge focul, amestecând continuu, pentru a nu se brânzi smântâna.
Se lasă ciorba sa se tempereze 2-3 minute, apoi se adaugă și verdeața tocată.
Opțional, se pot adăuga și cârnați afumați, tăiați în rondele, dar în timpul servirii ciorbei.
Să vă fie de folos!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!