Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cas de carne

Retete si gust
Acest cas de carne se poate manca proaspat copt, cald, abia scos din cuptor dar si rece, cu salata de castraveti, in chifle – pe post de mezel. Se poate insa si taia felii si praji usor pe ambele parti cu oua ochiuri si salata de cartofi sau cartofi la tigaie.
cas
Cas de carne

Ingrediente:
  • 750 g carne tocata de porc - mai grasa
  • 750 g carne tocata de vita
  • 120 g gheata
  • maghiran uscat - 1 lingurita
  • sare
  • piper alb - jumatate de lingurita rasa
  • nucsoara - jumatate de lingurita rasa

    Mod de preparare:

    Pentru prepararea casului de carne avem nevoie de carne tocata foarte marunt. Ideal ar fi ca dupa condimentarea carnii, aceasta sa se mai treaca odata prin aparatul de tocat carne. Compozitia se poate amesteca si cu malaxorul si cu mana, dar trebuie amestecata mult de tot. Asadar se amesteca cele doua tipuri de carne tocate fin, se adauga condimentele si se framanta pana se omogenizeaza. Carnea trebuie sa fie foarte rece. Prin framantare ea se incalzeste si devine lipicioasa.
    Se toaca marunt cuburile de gheata si se adauga la compozitia de carne. Gheata racoreste carnea pre calda. Se framanta bine de tot pana se topeste gheata si se incorporeaza in compozitie.

    COACERE:

    Compozitia de cas de carne astfel obtinuta se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Suprafata se netezeste cu mana inmuiata in apa rece.
    Acest cas de carne se coace in felul urmator. Indiferent de cantitate, se aseaza in cuptorul preincins la 180° C si se coace primele 15 minute. Dupa aceea se coboara temperatura la 120° si se coace cate o ora pentru fiecare kilogram de carne. Astfel, daca aici avem 1,5 kg de carne, vom mai coace o ora si jumatate la 120° C. La final cuptorul se poate trece si pe functia grill - 5 minute - ca sa se rumeneasca mai bine suprafata casului de carne. Aceasta este procedura de coacere corecta a casului de carne recomandata de bavarezi.

    Servire:

    Acest minunat cas de carne se poate manca imediat ce se scoate din cuptor.

    Se poate lasa insa si la racorit si servi pe post de mezel, in sandvisuri. Feliile de cas de carne se pot incalzi sau praji usor in tigaie si se pot servi alaturi de salate de cartofi sau de oua ochi.  Iata 3 sugestii de servire a casului de carne
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!