Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Porumb copt pe gratar

Retete si gust
Porumbul copt pe gratar este una dintre delicatesele pe care merita sa le savurezi in sezonul de vara, cand stiuletii proaspat culesi abunda pe toate tarabele din piete. Insa dincolo de simplul porumb copt cu sare, exista retete speciale de porumb pe gratar, care ofera acestui preparat un gust deosebit, transformandu-l intr-o gustare savuroasa, bogata in arome naturale si sanatoase!
porumb
Porumb copt pe gratar

1. Porumb copt cu parmezan si unt

Porumb copt cu parmezan si unt



Ingrediente:


  • 4 porumbi
  • 5 linguri unt nesarat, moale
  • 1/2 ceasca de parmezan ras
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:


Amesteca parmezanul cu untul si usturoiul pana se formeaza o pasta. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune stiuletii de porumb curatati de panusi pe gratarul incins si lasa-i sa se coaca aproximativ 5 minute.
Ia-i de pe gratar, unge-i bine cu amestecul de unt si parmezan si pune-i iar la copt, intorcandu-i frecvent pe toate partile, pana cand prind o culoare maronie si se fragezesc.
Porumbul copt se poate servi cu un dressing format din maioneza si usturoi sau, pur si simplu, cu mai mult parmezan presarat pe deasupra.


2. Porumb copt cu piper rosu, lime si cascaval

Porumb copt cu piper rosu, lime si cascaval


Ingrediente:

  • 6 stiuleti de porumb cu panusi
  • 5 linguri maioneza
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 3/4 lingurita piper rosu
  • 120 g cascaval ras

Mod de preparare:

Intr-un bol, amresteca maioneza, sarea, piperul rosu si usturoiul si freaca bine pana cand se formeaza o pasta.
Pune porumbii pe gratar, lasandu-i cu panusii necuratati, dar luandu-le matasea din varf. Intoarce-i pe fiecare parte si lasa-i sa se coaca aproximativ 35 de minute, in total.
Pune cascavalul ras pe un platou intins. Apoi, ia fiecare stiulete, cat este fierbinte, si rasuceste-i panusii spre exterior, dar fara a-i rupe de pe stiulete - desfa stiuletii ca pe banane.
Unge boabele de porumb cu amestecul de maioneza si condimente, apoi, tavaleste-i prin cascaval si asaza-i pe un platou, cu panusii desfacuti.
Porumbul se serveste cu suc de lime. Lime-ul se stoarce peste porumb doar in momentul servirii.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!